6 januari 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Livigno

Wat een geweldige kerstweek hebben we gehad in Livigno! In mijn vorige weblog kon je lezen hoe de reis en de eerste dag in Livigno is verlopen. Vanaf de 3e dag begon het flink te sneeuwen. Tijd om de poeder op te zoeken dus, maar off-piste skiën is ten strengste verboden in Livigno. Overal staan borden om je te waarschuwen, heel logisch, want ik kan me voorstellen dat het hier flink gevaarlijk kan zijn buiten de pistes.

Locals volgen

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, we moeten de poeder in! Maar het gebied is nieuw voor ons en we kennen de omgeving niet. We kijken waar de locals hun sporen trekken en besluiten hen te volgen die net naast de piste gaan, of onder de liften. We kiezen voor afdalingen waar de hellingshoek niet groot is, hierdoor is de kans op lawines klein. Het voordeel van off-piste gaan met een snowboard is dat je maar weinig hellingshoek nodig hebt voor een hoop plezier.

Voi siete pazzi

We nemen steeds dezelfde helling totdat deze verspoord is en gaan dan op zoek naar een “verse” afdaling. Wat overigens niet zo moeilijk is, want het is erg rustig in het skigebied. ’s Avonds in het hotel horen we dat veel mensen in Livigno gaan shoppen als het sneeuwt. De meeste vakantiegangers vonden het vandaag maar rot weer. Zelfs de eigenaar van het hotel moet erg hard lachen als we eind van de middag weer vrolijk het hotel binnenstappen. “Voi siete pazzi” oftewel “Jullie zijn gek!” Hij kan maar niet geloven dat we echt een geweldige dag gehad hebben. Oké, het was een beetje grijs en somber, maar de sneeuw was super!

Poedersneeuw

Genoeg aan 1 of 2 liften

Ook op dag 4 en 5 blijft het flink sneeuwen. Soms zelfs zo hard dat je sporen weer dicht gesneeuwd zijn als je opnieuw met de lift boven bent gekomen. We zijn er inmiddels achter dat je in Livigno best een beetje buiten de piste mag. De liftmannen knijpen een oogje toe, zolang je geen gekke dingen doet. We blijven ook steeds in hetzelfde gebied, waar we de weg inmiddels kennen. Eigenlijk heb je op poederdagen genoeg aan 1 of 2 liften.

Da’s pech, ski weg

Op de laatste dag besluiten we het board nog een keer te verruilen voor de ski’s. Richard houdt het ’s middags voor gezien en ik ga nog even door. Ik duik een stukje poeder in, net onder de lift, en na een paar bochten voel ik dat ik m’n ski verlies. Stom, stom, ik had de binding moeten laten checken, want hij vloog ’s ochtends ook al een keer, zonder reden, uit. En in je eentje naast de piste is ook niet echt verstandig. Ik maak een fantastische val (leuk voor de mensen in de lift....) en ben een ski kwijt. Na 15 minuten zwoegen door de heupdiepe sneeuw komen er twee Poolse jongens helpen. Even later komt er nog een Nederlander met z’n kinderen meezoeken en met z’n allen lopen we in een rij te prikken in de berg; niks!

Op één ski naar beneden

Na ruim een uur ploegen en zoeken geven we het op, het is al laat. Ik vind het super dan 4 mensen me zo goed geholpen hebben met zoeken, maar helaas zonder resultaat. Ik zal op één ski naar beneden moeten, geen leuk vooruitzicht. En bovendien erg zonde van mijn ski. Maar dan, als een wonder, stuit één van de te hulp geschoten skiërs alsnog op mijn ski. “Is dit ‘m?” Ik ben ongelofelijk blij! Ik nodig ze voor een “bombardino” in de après-ski bar van het hotel en het wordt een erg gezellige avond! Nogmaals bedankt Robin en kids uit Amsterdam!

Binnenkort mijn laatste weblog over Livigno: de conclusies!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen