Skip to navigation Skip to main content

10 activiteiten naast de piste in St. Anton

16704 - 10 activiteiten naast de piste in St. Anton (1)

St. Anton am Arlberg is een van de meest bekende wintsportbestemmingen van de Alpen. De plaats kent een rijke wintersporthistorie en blijft nog altijd onverminderd populair. Alles waar je tijdens je wintersport naar verlangt, vind je in dit bruisende dorp aan de voet van de Arlberg. Een fantastisch skigebied, levendige après-ski én tal van activiteiten na afloop van je wintersportdag of wanneer je een dagje geen zin het om te skiën. Zo is er onder meer een groot wellnesccentrum, kun je de hoogstgelegen concerthal van Europa bezoeken of paragliden vanaf Kapall (2300 m). In dit weblog hebben we 10 activiteiten op een rijtje gezet die je naast het skiën óók kunt ondernemen in St. Anton.

#1. Rodelen

Vanaf het Gampenplateau start een 4 kilometer lange rodelbaan richting het dal van St. Anton am Arlberg. Het kwartier dat je erover doet om de 500 hoogtemeters af te leggen staat garant voor het nodige plezier. Iedere dinsdag en donderdag is de Nassereinbahn ook in de avonduren geopend om te rodelen.

#2. Shoppen

St. Anton am Arlberg is een dorp om heerlijk doorheen te flaneren. Er zijn meer dan 90 restaurants waar je je culinair kunt laten verwennen en er zijn tal van winkels. Zowel voor de laatste wintersportmode als voor een exclusief horloge kun je hier slagen.

Door de straten van St. Anton is het heerlijk flaneren (Foto: © Arlberger Bergbahnen AG)

#3. Wellness bij ARLBERG-well.com

Lichaam en geest hebben af en toe wel wat ontspanning verdiend! Daarvoor moet je in St. Anton naar wellnesscentrum ARLBERG-well.com waar je onder andere zwembaden, buitenbaden, sauna’s en een solarium vindt. In het nabijgelegen Pettneu am Arlberg ligt het Wellnesspark Arlberg-Stanzertal dat ook goede mogelijkheden biedt.

#4. Winterwandelen

Rond St. Anton am Arlberg liggen 70 kilometer aan winterwandelpaden die begaanbaar worden gehouden. Van eenvoudige wandeling door het dal tot routes die de hoogte in gaan. Aanraders zijn de Stanzertaler wandeling en de Jakobusweg.

#5. Paragliden

Je kunt de bergwereld van Ski Arlberg ook vanuit de lucht aanschouwen. En dan niet vanuit de lift, maar tijdens een tandemvlucht! Vanaf Kapall (2300 m) is het mogelijk om te paragliden. Neem je ski’s of snowboard, je wintersportkleding en een portie lef mee naar de startplaats links van het bergstation.

Paragliden boven de bergwereld van St. Anton (Foto: © Arlberger Bergbahnen AG)

#6. Europa’s hoogstgelegen concert- en kunsthal

In het nabijgelegen St. Christoph am Arlberg kun je Europa’s hoogstgelegen concert- en kunsthal bezoeken. In Arlberg 1800 zijn regelmatig bijzondere kunstcollecties te bewonderen en er worden klassieke-, jazz-, of popconcerten georganiseerd. De kunst- en concerthal is via een gang verbonden met het historische Arlberg Hospiz hotel/arlberg1800 resort.

#7. Sporten bij arl.rock

arl.rock is een multifunctioneel sportcentrum dat vlakbij het station ligt. Je kunt hier onder meer klimmen, boulderen, bowlen, tennissen en squashen. Ideaal als het een dagje slecht weer is maar wanneer je toch actief wilt blijven.

#8. Après-ski

Weer of geen weer, voor après-ski zijn de omstandigheden altijd goed. Je wintersport in St. Anton am Arlberg is niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de legendarische Mooserwirt. Ook bij Bar Cuba, Scotty’s, Postkeller Bar, Picadilly en Horny Bull zit je goed voor bruisende après-ski.

#9. Museum St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg kent een rijke wintersporthistorie en daarom is er een compleet museum aan gewijd. In de door Bernhard Trier in 1910 gebouwde berghut kom je meer te weten over het verleden van het dorp en de ‘Ski Club Arlberg’. Het museum ligt vlakbij het dalstation van de Galzigbahn.

#10. Schaatsen

Tijdens de winter in Nederland is het niet vaak meer mogelijk; schaatsen. In St. Anton am Arlberg ligt er wél gewoon ijs op de ijsbaan en kun je dagelijks vanaf 13:00 uur de ijzers onderbinden. Op zondag, maandag, woensdag en vrijdag is de baan ook in de avonduren geopend. De ijsbaan van St. Anton ligt aan de voorzijde van ARLBERG-well.com in het centrum van het dorp.

Heb jij nog meer tips voor tijdens een wintersport in St. Anton? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.