28 juli 2018 door Miranda in 'Algemeen''

Wat doet de Snowplaza redactie in de zomer?

‘Jij werkt toch voor een wintersportwebsite? Lekker rustig dan zeker in de zomer?’ zei laatst nog iemand tegen me. En die vraag begrijp ik ook wel. Er zijn niet veel mensen die het hele jaar door met wintersport bezig zijn. Wij op de redactie van Snowplaza dus wel. 365 dagen per jaar maken wij content over bergen, sneeuw en skiën. Maar we werken niet alleen aan snowplaza.nl, in de zomermaanden besteden we ook veel tijd aan de zomervariant van Snowplaza, indebergen.nl. Een website voor bergvakanties in de zomer. Ook in de zomer zoeken we de Alpen graag op. Wat we daar doen lees je tevens in dit artikel.

Updaten wintersportinformatie Snowplaza

In de maanden na de winter werken we vooral veel aan het updaten van de informatie op onze website. We actualiseren foto’s, uploaden nieuwe pistekaarten, zoeken alle nieuwe prijzen van onder andere skipassen op, werken openingstijden bij en controleren of de teksten bij de diverse dorpen en skigebieden nog up to date zijn. Als je bedenkt dat we meer dan 1000 dorpen en gebieden online hebben staan, kun je je vast voorstellen dat dit een hele klus is. Daarnaast schrijven we wekelijks nog een paar artikelen voor ons weblog. Zo houdt Thijs alle nieuwe ontwikkelingen in de skigebieden bij, waardoor je de hele zomer kunt lezen waar nieuwe liften gebouwd en vervangen worden.

Indebergen.nl onze zomerwebsite

Ook werken we in de zomer volop aan onze zomerwebsite over vakanties in de Alpen: indebergen.nl. Op dit platform vind je alle informatie over bestemmingen in de zomer, wandelen, fietsen en andere activiteiten in de bergen. En natuurlijk gaan we zelf ook graag naar de bergen in de zomer. Wat we daar zoal doen?

Thijs: wielrennen in Frankrijk

Op de redactie hebben we onze eigen Tom Dumoulin. Thijs legt heel wat kilometers en hoogtemeters af op zijn racefiets. Noem een bekende Col in Frankrijk en Thijs heeft ‘m ongetwijfeld bedwongen. Ieder jaar begin juli zijn we Thijs altijd een weekje ‘kwijt’. Hij fietst dan Le Trophée de L’Oisans. 4 wielerwedstrijden, waaronder de beroemde Marmotte, waarbij hij in één week 400 km en ruim 12.000 hoogtemeters aflegt. We verbazen ons altijd wanneer hij vervolgens, na deze intensieve week op de fiets, op maandag gewoon weer met z’n fiets naar kantoor komt… Binnenkort vertrekt hij naar Zwitserland voor de eerste editie van de Marmotte Vallais en doet hij dit kunstje nog eens over.

Thijs op de wielrenfiets in Wallis, Zwitserland

Thijs op de fiets in Zwitserland

Florien: culinair wandelen

Florien is niet alleen een enorme bergliefhebber, maar ze kan ook nog eens heel goed koken en is dol op lekker eten. Florien hoefde dus niet lang na te denken toen ze werd uitgenodigd om de 10e editie van de culinaire Jacobsweg in Ischgl/Paznauntal bij te wonen. Ieder jaar nodigen ze in dit dal 5 sterrenchefs uit die een gerecht voor een berghut ontwikkelen, welke je de hele zomer kunt bestellen. Zo kun je iedere dag een andere wandeling naar een nieuwe berghut met sterrengerecht maken. Dat ze genoten heeft, hebben we nog dagenlang moeten horen.

Florien op een bankje in ischgl

Florien in ischgl

Yvonne: roadtrippen

Als er iemand is die deze zomer veel kilometers in de auto heeft afgelegd, dan is het Yvonne wel. Ze heeft zo’n beetje alle Alpenlanden doorkruist in juni. En dan nog te bedenken dat ze snel wagenziek wordt… Gelukkig onderneemt ze onderweg ook van alles: wandelen, mountainbiken, suppen, paragliden of met een waterscooter scheuren, ze heeft het allemaal gedaan deze zomer. Een deel daarvan kon je ook zien tijdens de Facebook LIVE in Saalbach van enkele weken geleden.

Yvonne downhill mountainbiken in Saalbach

Yvonne op een downhill trail in Saalbach Hinterglemm

Miranda: van alles

En wat ik gedaan heb tot nu toe? Eigenlijk net als Yvonne een deel van de Alpen doorkruist en daarbij allerlei leuke activiteiten ondernomen zoals wandelen, mountainbiken en klimmen in een klimpark. Maar net als elke zomer combineer ik activiteiten ín de bergen ook graag met watersport waarbij ik uitzicht heb óp de bergen: windsurfen en suppen op het Gardameer. Momenteel zit ik in het Italiaanse Livigno, dit keer voor de webserie 24 UUR IN. Livigno is niet alleen een geweldige wintersportbestemming, in de zomer is het er ook geweldig!

Miranda op een rots in de Drei Zinnen in Italië

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.