1 januari 2011 door Thijs in 'Stellingen''

Bergdorp

Je kent ze waarschijnlijk wel, of je herkent jezelf erin, families die ieder jaar naar dezelfde wintersportplaats gaan. Ze worden met hun voornaam aangesproken bij de bakker, weten precies waar de ijzige stukken liggen op de piste en zijn helemaal lyrisch over dat ene dorp. Kortom, ze gaan nooit meer ergens anders heen!

Andere dorpen tellen niet

En eigenlijk tellen alle andere wintersportdorpen helemaal niet mee. Je kunt met ze in discussie gaan maar in het desbetreffende dorp zijn de pistes altijd mooier, schijnt de zon net iets vaker en zijn de mensen veel vriendelijker. Daar moet je zijn en nergens anders!

Aan de ene kant hebben ze natuurlijk gelijk. Als je eenmaal goed zit waarom zou je dan nog verder zoeken? Je weet wat je aan het dorp hebt en je weet wat je van het hotel of appartement kan verwachten. Ach, en het is zo gezellig om diezelfde mensen ieder jaar weer terug te zien. Truus en Gerrit van 2 straten verderop gaan er namelijk ook ieder jaar weer heen!

Maar er is zoveel meer

Maar er zijn zoveel mooie skigebieden! Die moet je toch allemaal een keer gezien hebben? Wie weet hoe gezellig het daar is en wat voor heerlijke pistes daar liggen! Als je daar eenmaal geweest bent ontdek je dat wintersporten uit meer bestaat dan dat ene dorp.

Voor beide type wintersporters valt iets te zeggen. Als ik het ergens naar me zin heb kan ik er maar moeilijk afscheid van nemen. Na een aantal jaar in hetzelfde gebied op wintersport geweest te zijn weet ik precies waar ik de lekkerste apfelstrüdel kan krijgen en welke pistes mij het meest bevallen. Een uitstapje naar een ander skigebied opent vervolgens weer mijn ogen! Ik herken me in een combinatie van beide, ik zal altijd terug blijven keren naar het gebied van Lech maar wil daarnaast ook andere gebieden ontdekken.

Waar herken jij je het meeste in? Ga je al jaren naar dezelfde bestemming of kies je steeds voor een nieuw skigebied?

door Taliena op 2 januari

Ik ga juist vaak naar verschillende gebieden. Wel eigenlijk altijd Frankrijk. Ik ben 1 keer in Oostenrijk geweest, in Konigsleiten, maar wat een klein eenvoudig gebiedje zeg. Echt een enorme tegenvaller. Je moest altijd over dezelfde pistes, weinig afwisseling en niet uitdagend. Ik heb een hekel aan skibussen, dus gebieden waar je eerst met de bus moet, daar hoef ik niet heen. Maar les 3V, Le grand super large, Serre Chevalier, Tignes, les Portes du Soleil, Les Sybelles, dat zijn gebieden waar ik me prima kan vermaken. Les Sybelles is voor een week eigenlijk ook te saai, maar voor 3 dagen is het een leuk gebiedje.door Snitzzsel op 2 januari

Ieder jaar doen wij een ander gebied aan. Dit is ook best leuk. Niet bang zijn voor verandering of zelfs nieuwe ontdekkingen. Oostenrijk is vrij groot. En door de jaren heen zijn verschillende gebieden tesamen gegaan. France is ook goed om dagelijks serieus een stukje af te skieën.... Maar buiten 't skieën is er niet echt iets bourgondisch te ontdekken.... GreetingsTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen