29 december 2010 door Joeri in 'Nieuws''

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental is door de Duitse ADAC verkozen tot het beste skigebied van Oostenrijk. Mijn favoriete skigebied is ook de winnaar van de skipasprijs-index; hier krijg je volgens de ADAC het meeste waar voor je geld. De Skiwelt heeft de afgelopen jaren al veel (inter)nationale prijzen gewonnen, maar op deze prijs zijn ze hier erg trots! En terecht!

Al jaren mijn nummer 1!

Als klein jongetje werd ik voor het eerst op de ski's gezet in Westendorf in de SkiWelt en nog steeds is dit voor mij het ideale skigebied. 91 skiliften, 279 km pistes en een bruisende après-ski, wat wil je nog meer? Ik heb hier een paar seizoenen gewerkt als skileraar en kom nog regelmatig terug in de winter. Ook deze kerstvakantie ben ik weer op mijn vertrouwde stek en geniet ik van de zon, verse sneeuw en natuurlijk de après-ski.

Meer skigebied voor je geld

De Duitse organisatie ADAC beoordeeld ieder jaar de prijzen van de skipassen en in de SkiWelt krijg je het meeste waar voor je geld. De ADAC kijkt naar de grootte van het skigebied, het aantal en kwaliteit van de pistes, kwaliteit van de liften, aantal sneeuwkanonnen, familievriendelijkheid, berghutten en restaurants. Al deze criteria worden meegenomen in het eindoordeel en de SkiWelt kwam dit jaar als winnaar uit de bus. Andere bekende skigebieden in Oostenrijk als Salzburger Sportwelt en de Silvretta Skiarena Ischgl-Samnaun achter zich latend.

Ik geniet nog even verder

Na een lange vermoeiende reis ben ik afgelopen donderdag aangekomen in Westendorf. Hoewel de temperaturen de afgelopen week wat hoog lagen, waren de pistes nog prima. Afgelopen weekend is er een flinke laag verse sneeuw bij gekomen. Vanochtend was de lucht strakblauw, dus wat wil je nog meer? Ik geniet nog even verder....

Zijn jullie wel eens in de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental geweest?

Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser Brixental >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.