Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer vandaag nog veel sneeuw

Vandaag overheerst de bewolking en de lokaal grote hoeveelheden sneeuw. Vanaf morgen wordt het droger en gaat de zon steeds meer een rol spelen. Het blijft koud genoeg om het sneeuwdek goed in stand te houden.

Overzicht positie van de verse sneeuwval zaterdag tussen 10-16 uur.

Vandaag in alle Alpenlanden sneeuw.

Een langgerekt lagedrukgebied ligt van het noorden van Italië richting Polen. Er komt in alle skigebieden vandaag veel bewolking voor en er zijn langdurige periode met sneeuw. De sneeuwgrens ligt inmiddels vrijwel overal in de dalen. Hierdoor zal de sneeuw lokaal voor veel hinder gaan zorgen. In de loop van de dag wordt een hogedrukgebied dat van de Britse Eilanden naar het zuidoosten trekt steeds belangrijker voor het weer. De neerslag stopt vanuit het westen en verlaat morgenmiddag het zuiden en oosten van Oostenrijk. Dan is de eerste zonnige dag in Zwitserland al achter de rug, maar vanaf maandag zal dit ook in de overige skilanden het geval zijn. Het blijft de rest van de periode overwegend zonnig en droog, maar op woensdag kan er wat meer bewolking voorkomen.
Betrouwbaarheid:
90% van de berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer.

De eerste mensen die het Kerstontbijt al achter de rug hebben.

Duitsland: Vandaag sneeuw, morgen vanuit het noordwesten zonniger.


Vandaag:
Overwegend geheel bewolkt en perioden sneeuw. In de middag van het noordwesten uit langzaam droger. Lokaal door opstuwing veel sneeuw. De wind is zwak uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Eerst nog veel bewolking en in het uiterste zuidoosten wat zeer lichte sneeuw. In de middag van het noordwesten uit . In de middag van het noordwesten uit meer zon. De wind is zwak uit noordwestelijke richting, later zuidwestelijk.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Frankrijk: Vandaag en morgen sneeuw, daarna zon.


Vandaag:
Overwegend geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw.. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Aanvankelijk veel bewolking en wat lichte sneeuw. In de middag van het noorden uit droger en steeds meer zon. De wind is zwak uit noordelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Licht tot half bewolkt weer, met vooral op woensdag mogelijk zwaar bewolkt maar droog. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Italië: Vandaag en morgen sneeuw, daarna zon.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en perioden met sneeuw. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en af en tot wat lichte sneeuwval. Tegen de avond van het westen uit droger. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Oostenrijk: Vandaag en morgen sneeuw, daarna zonnig.


Vandaag:
Geheel bewolkt en perioden met sneeuw, lokaal tot 10-15 cm. De wind is noordwestelijk en is matig, er komen uitschieters voor tot ca. 75km/u.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en van het noorden uit steeds droger. In de middag half tot zwaar bewolkt en droog. De wind is eerst noordwestelijk, in de middag zuidwestelijk en zwak tot matig. Er komen uitschieters voor tot ca. 75km/u.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Zwitserland: Vandaag sneeuw, daarna zonnig.


Vandaag:
Geheel bewolkt en perioden met sneeuw, lokaal tot 10-15 cm. Tegen de avond van het westen uit droog. De wind is noordwestelijk en is matig, er komen uitschieters voor tot ca. 65km/u.
Morgen:
In het zuidoosten eerst nog zwaar tot geheel bewolkt en wat lichte sneeuwval. In de middag droger en overgaand naar half tot zwaar bewolkt. De wind is meest noordoostelijk en zwak.
Maandag t/m Donderdag:
Overwegend licht tot half bewolkt weer, met vooral op woensdag mogelijk zwaar bewolkt maar droog. In de loop van de week in de nacht en ochtend kans op mistbanken en laaghangende bewolking in de dalen.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.