Skip to navigation Skip to main content

Cerro Chapelco: sneeuwzekerste skigebied van Argentinië

Cerro Chapelco behoort tot de drie grootste skigebieden van Argentinië en leent zich uitstekend voor een wintersport tijdens onze zomer. Dit skigebied op het zuidelijk halfrond ligt middenin het Andesgebergte en het skiseizoen loopt hier van juni tot september. Het skigebied is niet alleen populair onder lokale skiërs en snowboarders, maar ook onder toeristen. Ook internationale wintersporters weten de weg naar Cerro Chapelco in Patagonië goed te vinden. Wat een wintersport in het Argentijnse skigebied Cerro Chapelco zo bijzonder maakt lees je in dit weblog.

Skiën in Cerro Chapelco in Argentinië

De pistes van het Argentijnse skigebied Cerro Chapelco reiken tot een hoogte 1970 meter. In totaal heb je 45 kilometer aan pistes tot je beschikking, die maximaal 700 meter hoogteverschil overbruggen. De gunstige ligging garandeert het hele skiseizoen sneeuwzekerheid en voor wie graag buiten de gebaande paden skiet, zijn er een paar skiroutes. In het bovenste gedeelte van het skigebied valt ook uitstekend off-piste te skiën.

Pistekaart Cerro Chapelco in Argentinië (Foto © Ski Cerro Chapelco)

#1. Ontspannen bij berghut La Casita del Bosque Rancho Grande

Tijdens de lunch of in de namiddag na een heerlijke skidag, deze berghut op een hoogte van 1300 meter is op ieder moment van de dag de moeite waard om te bezoeken. Gourmetrestaurant La Casita del Bosque Rancho Grande verwent bezoekers van dit Argentijnse skigebied met regionale lekkernijen en drankjes. Tijdens de avonduren kun je hier ook terecht voor een heerlijk diner.

#2. Event-tip: Freeride World Qualifier 2019

Van 23 tot 26 augustus 2018 vinden in Cerro Chapelco de kwalificaties voor de Freeride World Tour 2019 plaats. Aan de andere zijde van het skigebied bevindt zich een zeer uitgestrekt off-piste gebied. Deelnemers kunnen zich hier uitleven op tal van natuurlijke obstakels, waaronder grote en kleine rotsen. Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt 1500 Argentijnse Peso. Dat klinkt veel, maar is eigenlijk ongeveer slechts € 77,-.

#3. Hondensleetocht op 1600 meter in Cerro Chapelco

In skigebied Cerro Chapelco heb je ook de mogelijkheid om een hondensleetocht te maken. De Siberische husky’s nemen je in rap tempo mee door het complete skigebied. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op de toppen van de Andes, waarna je een bosrijker gebied binnenglijdt. Met je partner of met de familie, een hondensleetocht is een prachtige ervaring voor jong en oud.

Video juli 2017: ongelofelijk veel verse sneeuw

The struggle is real... waist deep in the Andes. Now booking for August: www.patagoniaskitours.com #Repost from @cerro_chapelco ・・・ Increíble! Miren como nos tapo la nieve! #Chapelco #waistdeep #stilldumping #currentconditions #snowreport #snow #nieve #andes #patagonia #ski #skiing #snowboard #snowboarding #booknow #patagoniaskitous2017

Posted by Patagonia Ski Tours on Freitag, 14. Juli 2017

Overzicht liften & pistes in skigebied Cerro Chapelco

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes15 km Sleepliften3 Seizoensstart23 juni 2018
Rode pistes25 km Stoeltjesliften6 Seizoenseinde30 september 2018
Zwarte pistes5 km Gondels1 Dagkaartca. € 68,-
Skiroutes5 km Andere liften2 Min. hoogte1230 m
Totaal45 km Capaciteitn.b. pers./uur Max. hoogte1970 m

Praktische tips voor een reis naar skigebied Cerro Chapelco

De reis naar het exotische skigebied Cerro Chapelco in Argentinië verloopt het eenvoudigst door te vliegen naar het nabijgelegen vliegveld San Martin de los Andes. De prijs voor een retourticket is afhankelijk van de maatschappij en periode en kost ongeveer € 2000,-. De vliegtijd bedraagt inclusief tussenstops ongeveer 24 uur. Vanaf het vliegveld is het nog 45 minuten autorijden door het nationaalpark richting het skigebied.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.