Skip to navigation Skip to main content

Webcams: winter is weer even terug in de Alpen

Het is half mei, het wordt vandaag 20 tot 25 graden in Nederland, maar in de Alpen ziet het er momenteel weer heel anders uit. Vannacht heeft het gesneeuwd in delen van Frankrijk, Zwitserland en Italië. De mensen daar zitten natuurlijk helemaal niet te wachten op nóg een lading sneeuw na deze geweldige winter, maar het ziet er wel weer even heerlijk winters uit op de webcams. Op sommige plekken komt zelfs het zonnetje even door. Je krijgt toch spontaan weer zin om te gaan skiën bij het zien van deze beelden?

Storing trekt verder richting Oostenrijk

Vannacht sneeuwde het vooral in het westen en zuiden van de Alpen, maar deze storing zal vannacht en morgen verder richting Oostenrijk trekken. Dat is goed nieuws voor de gletsjers. Op de Stubaier Gletscher en Hintertuxer Gletscher kan zomaar 30 tot 40 cm verse sneeuw vallen. De sneeuwvalgrens kan hierbij dalen tot 1800 meter, maar de 'lage sneeuw' zal waarschijnlijk snel weer verdwijnen.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.