Skip to navigation Skip to main content

Reisweer: vrijdag en zaterdag oppassen in sneeuwzone

Een bewolkingszone ligt op vrijdagmorgen (globaal gezien) langs de lijn Parijs-Antwerpen-Hamburg. Deze zone, met lokaal veel sneeuw, beweegt langzaam in zuidoostelijke richting. Op vrijdag waait er een vrij krachtige noordoostenwind en kan de versgevallen sneeuw opgestuwd worden en hinder geven. Op zaterdagmiddag is de zone opgeschoven tot de lijn Lyon-Stuttgart-Warschau, waarbij de meeste sneeuw in Zuid-Duitsland en Oostenrijk valt.

België: Code Rood voor de Ardennen


Vrijdag t/m zondag:
Tot vrijdagavond is er sneeuwval mogelijk in België, met name in de Ardennen zal dit voor veel hinder zorgen. Op zaterdag en zondag is de sneeuwzone België gepasseerd en kan gladheid optreden door opvriezing.

Duitsland: Code rood


Vrijdag t/m zondag:
De sneeuwzone ligt op zaterdagavond in het uiterste zuiden van Duitsland. Lokaal kan er op vrijdag en zaterdag overdag veel sneeuw vallen, boven de 300-600m, en voor overlast zorgen. In de vroege ochtend zal er in het zuiden mistbanken voorkomen. Doordat er bovendien veel wind en windstoten voorkomen zal de sneeuw opgestuwd worden. In de nacht naar zaterdag en op zondag is de sneeuwval gestopt en is het vooral glad door sneeuwresten en door opvriezing. Dit is met name op de lokale wegen.

Frankrijk: Code oranje, Vogezen Rood.


Vrijdag t/m zondag:
Op vrijdag en zaterdagochtend zal er vooral in de Vogezen lokaal veel sneeuw kunnen vallen, welke verkeersbelemmerend zal zijn. Elders valt er langs de eerder genoemde lijn op zaterdag nog wel sneeuw, maar deze zullen minder belemmerend zijn. Op zondag is het droog en wordt gladheid verwacht door bevriezing van natte weggedeelten en/of sneeuw.

Italië: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Tot zaterdagavond is door aanhoudende sneeuwval overal gladheid mogelijk, met name in de Dolomieten is dit het geval. De hoeveelheden zijn minder dan in de noordelijker gelegen gebieden. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Oostenrijk: Code Rood


Vrijdag t/m zondag:
Met name op vrijdag lokaal veel sneeuw, boven de 600m. In de lager gelegen gebieden voornamelijk veel regen. Op zaterdag gaat dit overal over in sneeuw, en zijn hoeveelheden tot 25cm mogelijk. Op zondag wordt het in de ochtend droger.

Zwitserland: Code Rood


Vrijdag t/m zondag:
Verkeershinder door sneeuwval is er te verwachten op vrijdag en zaterdag. Doordat er bovendien een vrij krachtige wind staat zal de sneeuw opgestuwd gaan worden. Op zondag is de sneeuwzone voldoende naar het oosten opgeschoven en zal er gladheid zijn door opvriezing.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.