Skip to navigation Skip to main content

24 UUR IN: Orcières Merlette

Frank is inmiddels aangekomen in het Franse Orcières Merlette. Het is er volop lente, maar er ligt nog meer dan voldoende sneeuw om heerlijk te kunnen skiën. Hij neemt je mee door het skigebied, laat zien hoe het is om deel te nemen aan de Ski Colour Run en doet zich tegoed aan de heerlijkste raclette. In deze aflevering maak je kennis met Orcières Merlette, een veelzijdige bestemming aan de zuidkant van de Franse Alpen.

Meer over 24 UUR IN

24 UUR IN is een nieuwe online webserie waarin presentator Frank je in 20 minuten meeneemt door een wintersportbestemming. Hij geeft je een indruk van het skigebied, hij maakt kennis met de lokale bevolking en ontdekt welke activiteiten er allemaal te beleven vallen. Ook worden de lokale lekkernijen uitvoerig geproefd en daar mag een bijpassend drankje natuurlijk niet bij ontbreken. Snowplaza houdt je via de website en Facebook op de hoogte van alle afleveringen.

De tips van Frank in Orcières Merlette

Orcières Merlette is een veelzijdig skigebied met 100 kilometer aan pistes. Er zijn pistes voor ieder type skiër en het skigebied valt te verdelen in drie verschillende gedeeltes: de rechterkant is voor families en kinderen, in het middengedeelte voelt iedereen zich thuis en aan de linkerzijde zijn steilere afdalingen en freeride-mogelijkheden. Een groot pluspunt van Orcières Merlette is dat vrijwel alle accommodaties direct aan de piste liggen. Wanneer je in Orcières Merlette bent moet je volgens Frank zeker even de onderstaande dingen doen:

  • Zipline/Tyrollienne met een lengte van 1,8 kilometer
  • Snowtuben in het winterpark
  • Een huskytour door het skigebied
  • Racletten bij restaurant Le Cro Magnon
  • De lokale Génépi drinken
  • Deelnemen aan de Ski Colour Run

Nog meer afleveringen:

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.