Skip to navigation Skip to main content

De fijnste terrassen voor een lunch in het zonnetje

16155 - De fijnste terrassen voor een lunch in het zonnetje (1)

Het is lente en dat betekent dat het zonnetje steeds vaker gaat schijnen. Een ideale periode om nog een aantal dagen te gaan skiën. Met een beetje mazzel tref je zelfs een week zonder wolken en kun je elke dag van de zon genieten. En wat is dan fijner dan iedere dag lunchen op het terras van een fijne berghut. Daarom heb ik een paar fijne terrassen voor je op een rijtje gezet. Ideaal voor een goed glas wijn en een lekkere lunch in de zon.

#1. De Stanglalm in St. Johann in Tirol

De Stanglalm in skigebied St. Johann in Tirol & Oberndorf ligt vlakbij rode piste 5 en 6a. De zon bereikt hier al vroeg het terras en dat is ideaal voor een warme choco of lunch in het zonnetje. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de omliggende bergwereld en dat maakt opstaan en verder skiën een stuk moeilijker...

16155 -  (10)


#2. Berghut Hornköpfl in Kitzbühel

De Kitzbüheler Horn is een klein en gemoedelijk skigebied in Kitzbühel. Het is hier een stuk rustiger dan in de rest van het skigebied. Je vindt hier leuke berghutten, maar een tip is toch wel de Hornköpfl. Ze serveren hier overheerlijke Käsespätzle en Kaiserschmarrn.

16155 -  (11)

#3. De Zirbenhütte in Fiss

In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis vind je allerlei leuke berghutten. Schijnt de zon, dan is de Zirbenhütte een echte aanrader. Het terras is groot en biedt voldoende plaats. Je kunt hier heerlijk lunchen of gewoon lekker van het zonnetje genieten.

16155 -  (12)

#4. Berggasthaus Harschbichl in St. Johann in Tirol & Oberndorf

Op de top van de 1604 meter hoge Harschbichl in St. Johann in Tirol & Oberndorf ligt deze prachtige berghut. Neem plaats op het terras, geniet van het uitzicht en bestel gerechten zoals Tiroler Gröstl, Käsespätzle of Kaiserschmarrn. Tip: neem ook even snel een kijkje binnen, want de berghut is prachtig!

16155 -  (13)

#5. De Kühtaier Dorfstadl in Kühtai

De Kühtaier Dorfstadl ligt onderaan de piste, vlakbij de HochAlterBahn gondel. Op het terras heb je uitzicht op de piste en de omliggende bergwereld. Je kunt hier één van de lekkerste porties Kaiserschmarrn van Oostenrijk eten.

16155 -  (14)

#6. De Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller

Eén van mijn persoonlijke favorieten in de Zillertal Arena is de Kreuzwiesenalm. Deze sfeervolle berghut ligt in Zell am Ziller en heeft een uitgebreide kaart met allerlei lekkernijen. Het terras staat vol tafeltjes en er is ook een gedeelte met lig/schommelstoelen.

16155 -  (15)

#7. Picknicken in Valloire

Een berghut met bediening is fijn, maar picknicken heeft op wintersport ook zo z'n charmes. Vooral als de zon schijnt en je tafeltjes vindt met dit uitzicht, zoals hier in Valloire.

16155 -  (16)

#8. Restaurant Alpenhaus in Ischgl

Op de Idalp in Ischgl vind je meerdere restaurants. Een tip is het luxere- en VIP gedeelte van bergrestaurant Alpenhaus. De stoelen zijn bedekt met zachte schapenvelletjes, je kunt er heerlijk eten of gewoon neerploffen op de ligstoelen in het zonnetje. Ook deze berghutten zijn in Ischgl erg aan te raden >

16155 -  (17)

#9. Bergrestaurant Sonnenkopf in Sonnenkopf

Heb je trek in een hele lekkere huisgemaakte pizza of een curryworst met friet? Dan moet je bij bergrestaurant Sonnenkopf zijn in skigebied Sonnenkopf. Dit grote zelfbedieningsrestaurant heeft een groot terras met voldoende ruimte. Vanaf hier kun je genieten van een schitterend uitzicht

16155 -  (18)

#10. Berghut Wildalpgatterl in Fieberbrunn

In Fieberbrunn vind je allerlei leuke en knusse berghutten, waaronder Wildalpgatterl. Je kijkt vanaf hier uit op de piste. Op de menukaart vind je heerlijke lokale specialiteiten. Kijk trouwens niet gek op als er ineens lama's het terras op komen lopen. Je kunt hier namelijk een lamasafari maken.
Nog meer leuke berghutten in het Skicircus >

16155 -  (19)

Wat is jouw favoriete terras voor een warme choco, lunch of borreltje in de zon?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.