Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden met gratis skipassen tijdens de lente

Onder veel wintersporters is skiën in het voorjaar geliefd. De temperatuur ligt hoger, de zon schijnt volop en de dagen zijn langer. Daarnaast zijn veel skigebieden rond de Pasen nog gewoon sneeuwzeker. In de middag nodigen de terrassen uit tot ontspanning en bij terugkomst in het dal kun je lekker nog even op je balkon gaan zitten. Alle redenen om deze lente nog een keer op wintersport te gaan! Zeker wanneer je weet dat er in deze periode van het wintersportseizoen ook diverse aanbiedingen zijn. In dit weblog een overzicht van skigebieden die gratis skipassen en andere extra’s bieden tijdens de lente.

Profiteer deze lente van gratis skipassen

Tijdens het laagseizoen in de lente kun je in Oostenrijk, Italië en Zwitserland van veel voordeel profiteren op je wintersport. In diverse skigebieden is bijvoorbeeld de skipas voor kinderen tot 15 jaar gratis, in andere zijn er speciale aanbiedingen voor vrouwen. Diverse gebieden in de Alpen bieden 2 voor de prijs van 1 deals aan. Meerdaagse reizen zijn ook extra voordelig. Zo kun je op veel plekken 7 dagen gaan skiën voor de prijs van 6. Er is zelfs een skigebied dat een complete dag skiën tijdens de lente gratis aanbiedt.
11 skigebieden waar je dit voorjaar moet gaan skiën >

Gratis skipas voor kinderen tot 15 jaar

Kinderen die na 2002 geboren zijn, skiën in skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vanaf 17 maart gratis, wanneer een volwassene minstens een 4-daagse skipas bezit. In skiregio Ski amadé is een weekje wintersporten met de familie deze lente ook aantrekkelijk. Wanneer een volwassene een 6-daagse skipas aanschaft, mogen de kinderen tot 15 jaar gratis de piste op. Ook in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en Almenwelt Lofer skiën kinderen tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene met een 3-daagse skipas gratis. Skigebieden met gratis skipas voor kinderen >

Gratis skiën voor vrouwen

Rond Pasen profiteren niet alleen families van voordeel. In Obertauern is er bijvoorbeeld een speciale skidag voor vrouwen. De zongenaamde ‘SheSkis-Tag’ vindt plaats op 24 maart 2018. Bij de aankoop van een dagkaart, is de skipas voor een vriendin gratis. Met een beetje geluk kun je op deze dag ook nog een compleet nieuwe uitrusting van Atomic winnen. In de Ski amadé geldt dit aanbod niet alleen voor vrouwen of een bepaalde dag. Wanneer je hier van 17 tot 24 maart 2018 een week wintersporten boekt, ontvang je een gratis skipas.

Gratis dagje skiën

Op 14 en 15 april 2018 kun je in de Zillertal Arena tijdens de Lederhosen Wedel Finale zelfs helemaal gratis skiën. Enige voorwaarde is wel dat je een Dirndl of een Lederhose draagt. Ook in Zuid-Tirol krijg je een gratis dagje skiën geschonken. Vanaf 7 overnachtingen in skiregio Dolomiti Superski ontvangen wintersporters een gratis overnachting en een gratis dag skiën.

Hoe sneeuwzeker is skiën in de lente?

In maart hoef je je in de meeste skigebieden nog geen enkele zorgen te maken over de sneeuw. In veel skigebieden liggen nog meerdere meters sneeuw. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Zwitserse skigebieden Engelberg en Saas-Fee. De dorpen die tot het skigebied Ski Arlberg behoren, staan ook te boek als zeer sneeuwzeker. Hier gaat het skiseizoen na Pasen zelfs nog drie weken door. Nog langer duurt het wintersportseizoen op de diverse gletsjers. Hieronder vallen onder andere de Stubaier Gletscher, Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun, Zermatt en Les Deux Alpes. Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport rond Pasen >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.