Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden met leuke events tijdens het voorjaar

16121 - Skigebieden met leuke events tijdens het voorjaar (1)

De zon gaat vaker schijnen, in het dal beginnen de eerste bloemen te bloeien en langzaam wordt duidelijk dat de winter op z’n einde loopt. Voor het zo ver is, kan er dit voorjaar echter nog uitstekend geskied worden! Je kunt gerust nog een keer op wintersport gaan voordat je de ski’s weer opbergt op zolder. In tal van skigebieden in de Alpen worden aansprekende events georganiseerd die skiën in het voorjaar nog leuker maken.

#1. Saalbach: White Pearl Mountain Days

Met 30 kunstenaars, goede muziek en culinaire hoogtepunten beloven de White Pearl Mountain Days van 15 t/m 31 maart 2019 weer een succes te gaan worden. De toegang tot dit festival in het skigebied van Saalbach en Hinterglemm is geheel gratis. Dankzij de skiverbinding met Fieberbrunn is het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Ook in het voorjaar is de après-ski hier nog altijd levendig.

#2. Serfaus-Fiss-Ladis: Adventure Night

In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis worden het hele seizoen events georganiseerd zoals de ‘Adventure Night’, het ‘Sunset Dinner’ en gezellige huttenavonden. Je hebt hier meer dan 200 pistekilometers tot je beschikking en tot 23 april 2019 kun je heerlijk skiën. Daarnaast staat deze regio te boek als een van de meest familievriendelijke van de Alpen.

#3. Val Gardena: Gardenissima skirace

Op zaterdag 30 maart 2019 vindt de Gardenissima skirace plaats. Dit is de langste reuzenslalom van de wereld en vindt plaats in het schitterende decor van de Dolomieten. De kinderrace staat op 31 maart 2019 op het programma. Skigebied Val Gardena ligt in een schitterende omgeving en beschikt over meer dan 150 kilometer aan pistes. Het is een van de grotere skigebieden van Italië.

#4. Ski Arlberg: Dirndl skidag en skirace

Op 6 april 2019 vindt in Lech de Dirndl skidag plaats, waarbij meer dan 300 Dirndl en Lederhosen dragende wintersporters worden verwacht. Op 21 april 2019 vindt in het skigebied de beroemde skirace ‘Weiße Rausch’ plaats. Over de sneeuwzekerheid van Ski Arlberg hoef je je geen zorgen te maken, die is meer dan in orde!

#5. Zermatt Unplugged

Van 9 tot 13 april 2019 komen onder andere Boy George & Culture Club, James Bay, Tom Odell, Milow en Michael Kiwanuka naar het Zwitserse Zermatt. Muziekfestival Zermatt Unplugged bestaat uit 13 podia en zowel in het skigebied als in het dorp wordt opgetreden. Het skigebied reikt tot een hoogte van maar liefst 3820 meter, waardoor je hier tot diep in het voorjaar uitstekend kunt skiën.

#6. Sölden: Electric Mountain Festival

In de funzone bij de Giggijoch in Sölden vindt op 4 en 5 april 2019 het Electric Mountain Festival plaats. Tijdens dit festival met elektronische muziek treden onder andere Robin Schulz, Laidback Luke en Lost Frequencies op. De toegang is gratis wanneer je beschikt over een geldige skipas. Geen dansliefhebber? Op 12 april 2019 vindt de jaarlijkse gletsjervoorstelling Hannibal plaats.

#7. Hintertux: Flower Pow(d)er Weeks

Wintersporters kunnen zich tijdens de Flower Pow(d)er Weeks van 20 april tot 5 mei 2019 verheugen op een vol programma. Van yogabrunch tot varen in de gletsjer, het vindt hier in het voorjaar allemaal plaats. Ook de nieuwste ski’s kunnen alvast getest worden. Samen met de Hintertuxer Gletscher beschikt Ski Zillertal 3000 over meer dan 200 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 3250 meter reiken.

#8. Obertauern: schatzoeken in de sneeuw

Op 6 april 2019 vindt in Obertauern het jaarlijkse schatzoek festijn plaats. Er zijn niet alleen 30 schatten te vinden, waarbij je onder meer een BMW X3 kunt winnen, maar er is ook livemuziek en een afsluitend feest. Het evenement vindt plaats op de flanken van de Gamsleiten II, een van de steilste pistes van de Alpen.

#9. Ischgl: Top of The Mountain concert met Lenny Kravitz

Voordat Lenny Kravitz op 30 april 2019 het skiseizoen in Ischgl afsluit, treedt ook Johannes Oerding (21 april 2019) nog op in het skigebied. Het Top of The Mountain concert op de Idalp is een begrip en hier moet je een keer bij zijn geweest. Sneeuwzeker is de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun zeker, want 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter.

#10. Zillertal Arena: Lederhosen Wedel Finale

In de Zillertal Arena sluit men het seizoen af in Dirndl en Lederhosen tijdens de Lederhosen Wedel Finale. Wie op 6 april 2019 traditionele Oostenrijkse kleding draagt, betaalt € 20,- voor de skipas. Livemuziek, gratis Schnapps en leuke feesten zorgen voor een gezellig einde van het skiseizoen.

#11. Grindelwald: SnowpenAir met James Morrison

Met uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau het skiseizoen afsluiten is mogelijk tijdens SnowpenAir in de Jungfrau Region. Het concert op 2067 meter, vindt plaats op 6 april 2019. Onder andere James Morrison en DJ Antoine geven acte de présence. Met een festivalticket kun je ook gebruik maken van de 220 pistekilometers van het skigebied.

Hoe sneeuwzeker is skiën in de lente?

Muziekfestivals, themadagen en culinaire verwennerijen zijn slechts een kleine greep uit wat de skigebieden in de lente te bieden hebben. Zorgen over de sneeuwzekerheid hoef je je niet maken. De skigebieden in dit weblog liggen stuk voor stuk op grote hoogte en beschikken tot diep in het voorjaar over voldoende sneeuw. De meeste pistes en liften zullen tijdens de laatste dagen van het seizoen gewoon geopend zijn. Houd in maart en april wel rekening met papperige pistes, maar daartegenover staat dat het zonnetje doorgaans wel veelvuldig schijnt.





Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.