31 december 2010 door Miranda in 'Reisverslagen'' | 0 Reactie(s)

Ken je dat gevoel, je komt terug van wintersport, maar je voelt je niet echt uitgerust? De reis was lang, je spieren protesteren na een week flink skiën en de après-ski was erg gezellig, maar heeft je ook de nodige nachtrust gekost. Daarnaast was het hotel gehorig en de bedden veel te hard. Dit moet toch anders kunnen?

Fluffy badjas

Het belangrijkste doel van mijn wintersport is skiën en snowboarden, maar ik heb ook een paar keer de luxe gehad om dit te combineren met overnachten in een wellnesshotel. Sinds een aantal jaren is wellness dé trend in de hotelwereld. We hebben de behoefte te ontsnappen aan de drukte en stress van alledag; ontspannen en relaxen in het kwadraat graag. Niet de kroeg in na het skiën, maar een lekkere fluffy badjas aantrekken (mét bijbehorende slofjes) en afdalen richting de wellnessafdaling van het hotel. Wat een feestje!

Lekker een beetje stomen in zo'n mooi gestylde cabine...

Boost voor body en mind

In Trentino hebben de ontwikkelingen op dit gebied ook absoluut niet stil gestaan. Er zijn de laatste jaren veel nieuwe wellnesshotels bijgekomen. 43 resorts hebben zich verzameld onder de naam Vita Nova-Trentino Wellness en Trentino Charme. Hier vier je niet zomaar vakantie, maar het is een onvervalste “boost” voor body en mind.

Vita Nova-Trentino Wellness

Wat kan je er verwachten? Sauna’s, Turkse baden, zwembaden, grote jacuzzi’s, rustruimten en schoonheidssalons. De salons zijn voorzien van al het nodigde voor massages en persoonsgerichte schoonheidsbehandelingen. Bovendien hebben ze een eigen lijn cosmetische producten voor het hele lichaam. De producten bevatten zeldzame bestanddelen van de ‘Ribes Nigrum’, een soort zwarte bosbes die alleen voorkomt in Trentino. Ze zijn in alle resorts te koop onder het merk Vita Nova, zodat je thuis kunt doorgenieten van dit heilzame souvenir.

Van zo'n badkamer word ik heel gelukkig...

Eenvoudige luxe

De keten van Trentino Charme omvat 12 exclusieve resorts. Het zijn hotels, boerderijen en landhuizen met elk hun eigen stijl en aanbod maar allemaal van dezelfde superieure kwaliteit, bedoeld voor de gast die het zichzelf aan niets wil laten ontbreken. In deze first class accommodaties hebben kamers geen nummer maar een naam en onderscheiden ze zich door hun bijzondere details. ‘Eenvoudige luxe’; met deze tegenstelling kun je ze definiëren. Klinkt lekker toch?

Ik geloof dat ik wel weet waar ik de volgende keer heen wil: een hotel met wellness! Wat jij?

Meer informatie over deze fijne hotels in Trentino >>

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen