Skip to navigation Skip to main content

Herkenbare momenten tijdens de eerste skidag

Vera Brandnertal

Eindelijk op wintersport! Na een lange autorit zijn jullie aangekomen op de plaats van bestemming. Skipassen halen, nog even al het skimateriaal huren, skilessen regelen, een rondje door het dorp, biertje in de après-ski en daarna snel naar bed. Morgen staat de eerste skidag van de vakantie op de planning en daar wil je natuurlijk helemaal fit voor zijn. Zoals bij elke wintersportsituatie komen ook hier een aantal mooie en herkenbare momenten voorbij…

1. Wakker worden in een witte wonderwereld

Gisteren lag je nog lekker in je eigen bedje, maar vanochtend word je wakker op je wintersportbestemming. De kamer is uiteraard veel te warm en je hebt een beetje rommelig geslapen, maar nadat je de deur naar het balkon hebt opengemaakt, is alles goed. Frisse berglucht, een witte wonderwereld en het begin van een heerlijke dag!

Uitzicht vanaf balkon op witte winterwereld

2. Je eerste ontbijtje op de wintersportbestemming

Thuis ontbijt je met een bakje yoghurt in de trein, op wintersport geniet je van al het lekkers dat op het ontbijtbuffet staat. Of het nu aan jullie eigen keukentafel is met verse broodjes en beleg of in het hotel; het eerste kaiserbroodje of de eerste croissant smaakt altijd het lekkerst! En je moet natuurlijk goed ontbijten, want je gaat de hele dag sporten!

Ontbijtje op wintersport

3. De eerste gondel, stoeltjeslift of sleeplift omhoog

Na een kort ritje te voet, met de skibus of auto is het moment eindelijk daar: Je stapt in de lift omhoog en de wintersportdag kan eindelijk echt beginnen. Natuurlijk check je nog eens honderd keer of je echt niks vergeten bent en daarna kunnen de eerste foto's van de vakantie gemaakt worden. Je moet natuurlijk wel even met het thuisfront delen dat jij nu eindelijk mag skiën.

Blij in de skilift omhoog

4. Het geluksgevoel na de eerste piste

Met een kleine kriebel in je buik sta je bovenaan de piste. 'Kan ik het nog wel? En vind ik het echt wel leuk?' Vraag je je af… Maar als je eenmaal je eerste bocht hebt gemaakt, weet je weer waarom je zo'n fan bent van wintersport. De piste is perfect geprepareerd en de sneeuw is in zeer goede staat. GENIETEN!

Skiën op verse ribbels

5. De eerste Apfelstrudel

Rond 10.30/11.00 uur is het tijd voor een korte pauze. Even de benen wat rust gunnen, het is immers de eerste dag op de latten. Een goed excuus voor warme choco met slagroom en een Apfelstrudel met vanillesaus. Lekker in het zonnetje op het terras. Wat is wintersport toch heerlijk!

Apfelstrudel met slagroom bij de berghut

6. De eerste crash van jezelf of van één van je vrienden

Vallen is nooit leuk, maar je kunt er natuurlijk op wachten tijdens zo'n eerste dag. Of het nou bij jezelf gebeurt of bij één van je vrienden. Vallen is natuurlijk nooit leuk, maar is het niet hard en kan het slachtoffer nog lachen, dan levert het een aantal heerlijke kiekjes op!

7. Niet kunnen kiezen waar je mee gaat lunchen

Wiener Schnitzel, Tiroler Gröstl, Käsespätzle, Kaiserschmarrn, Curryworst met patat, Tartiflette, Kaasfondue, Rösti, Raclette, Spaghetti of een Croque Monsieur… Of je nu in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk of Italië bent, het eten op de pistes is heerlijk! En nu kan je natuurlijk niet kiezen, want als je heel eerlijk bent, heb je overal trek in. Zou er misschien iemand met je willen delen?

Zoveel lekker eten op wintersport

8. Het eerste drankje aan het einde van de skidag bij een leuke hut langs de piste

Het zonnetje schijnt, dus rond 15.00/15.30 uur besluiten jullie nog even van de laatste zonnestralen te genieten met een lekker drankje. Zonnebril op en even proosten op het feit dat jullie in deze prachtige omgeving zijn.

Proost met Aperol Spritz op het terras

9. De après-ski kriebel

En als tijdens het drankje op de piste de eerste après-skihits op de achtergrond klinken, dan begint ook de après-ski kriebel langzaam sterker te worden. Gaan jullie op de eerste dag ook gelijk de après-ski onveilig maken?

Après-ski na de skidag
© Spalder Media Group

10. Het moment dat je je realiseert dat je morgen vette spierpijn gaat hebben

Na het drankje op de piste is het tijd om rustig terug te skiën naar het dal. De bovenbenen beginnen al lekker te branden en eenmaal beneden realiseer je je dat je morgen vette spierpijn gaat hebben… AUW! Tips om spierpijn te voorkomen ›

Pijn aan je schenen van het skiën
© Spalder Media Group

11. De eerste drankjes in de après-ski

Na een intensieve dag op de latten is er niks leuker dan even proosten in de après-ski. Even een uurtje of twee lekker meezingen, borrelen en lachen. En lukt het niet om op tijd te stoppen? Deze anti-kater tips helpen je er doorheen ›

12. Het rozige gevoel na een intensieve eerste skidag

Besluit je om niet te gaan après-skiën, dan kun je heerlijk rozig neerploffen op de bank van het appartement. Snel douchen, chips en toastjes op tafel, een wijntje inschenken en lekker met z'n allen spelletjes spelen. Of misschien even de wellness in? Leuke spelletjes vind je hier › 

13. Gezellig samen eten

Natuurlijk sluiten jullie de eerste dag af met een heerlijke maaltijd. Zelf gekookt, het menu van het hotel of in een lekker restaurant. Gezellig aan tafel de dag doorspreken en plannen maken voor morgen. Het belooft een heerlijke wintersportweek te worden!

14. Blij dat je om 21.00 uur eindelijk je bed in kunt duiken

Eenmaal terug in de accommodatie ga je snel je tandenpoetsen en duik je lekker onder de wol. Dat het pas 21.00 uur is maakt jou niks uit, morgen gaat de wekker vroeg en ga je er weer volop tegenaan!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.