Skip to navigation Skip to main content

Tips voor families in de Kitzbüheler Alpen

(Foto: © rol.art-images)

De Kitzbüheler Alpen in Tirol behoort met 9 skigebieden, 4 vakantieregio's en bijna 900 kilomerter aan pistes tot één van de meest afwisselende en grootste skiregio's van Europa. Je vindt er een aantal grote en bekende skigebieden, maar ook een aantal kleine en gemoedelijke. De skigebieden hebben in ieder geval één ding gemeen en dat is de familievriendelijkheid. Er zijn allerlei kinderlanden waar de allerkleinsten kunnen leren skiën, fijne pistes voor de hele familie en tal van leuke andere activiteiten. In dit weblog heb ik een aantal tips voor families in de Kitzbüheler Alpen op een rijtje gezet. De tips staan onderverdeeld per vakantieregio.

Tips voor families in de regio Pillerseetal

Onder de regio Pillerseetal vallen de skigebieden Buchensteinwand, Steinplatte-Winklmoosalm en Fieberbrunn (Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn). Alle drie super geschikt voor families met kinderen. Of het nou met kleine kinderen is of met stoere tieners. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Fieberbrunn: in Fieberbrunn hangt een gemoedelijke sfeer. Het is rustig, maar toch kun je ook gemakkelijk de drukte opzoeken van de rest van het Skicircus. Een echte tip is een ritje met de Timoks Coaster. Deze is gratis met een geldige skipas. Een andere tip is Lama Trekking, waarbij je een speciale wandeling met lama's maakt. Leuk voor jong en oud.
  • Waidring: dit authentieke dorpje ligt onderaan de Steinplatte en biedt 35 km aan pistes. Ben je op wintersport met stoere jongens en meisjes, dan is een middag boogschieten aan te raden. Er zijn speciale cursussen voor families en er zijn dieren in 3D om het allemaal zo echt mogelijk te maken. Een andere tip is het funpark op de Steinplatte, middenin het skigebied. Kijk naar de gave trucs van de pro's of doe zelf een poging.
  • St. Jakob in Haus: dit rustige dorpje is het kleinste van het Pillerseetal. Je kunt skiën in het familiepareltje Buchensteinwand met 'Bobo´s sneeuwtrein'. Zijn de kinderen de sneeuw even helemaal zat? Dan kun je gaan klimmen in de indoor-klimhal bij Freizeitpark Familienland.
  • Overige tips: zwemmen in Fieberbrunn of St. Ulrich am Pillersee en rodelen op de vier rodelbanen.

(Foto: © rol.art-images)

Tips voor families in de region St. Johann in Tirol & Oberndorf

St. Johann in Tirol & Oberndorf is een fijne bestemming voor families en rustzoekers. De heerlijke brede afdalingen zijn rustig en worden nooit heel erg moeilijk. In de twee kinderlanden kunnen de kleintjes samen met mascotte Valle kennismaken met skiën en sneeuw. Bekijk de tips voor families hieronder:

  • St. Johann in Tirol: gezellig, gemoedelijk en rust zijn drie kenmerken van St. Johann in Tirol. Dit schattige plaatsje is een perfecte uitvalsbasis voor een familievakantie in de sneeuw. Een tip is een bezoek aan het Panorama Badewelt waar de kinderen de hele middag kunnen spelen en zwemmen. Twee andere tips zijn schaatsen en wandelen.
  • Overige tips: rodelen in St. Johann in Tirol, Kirchdorf, Erpfendorf en Oberndorf.

(Foto: © rol.art-images)

Tips voor families in de regio Brixental

Onder de regio Brixental vallen dorpen zoals Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf. Alle drie de bestemmingen zijn levendig en bieden toegang tot de grote skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. Beide zijn zeer geschikt voor een familievakantie. Er zijn leuke kinderlanden en tal van brede afdalingen om samen op te oefenen. En zijn de kids iets ouder? Dan kunnen ze samen met hun ouders allerlei tochten maken door het skigebied. Sinds kort is er ook een speciale babysit service (1 tot 3 jaar). Via de VVV's regel je de oppas en deze komt gewoon naar de accommodatie. Andere tips voor families zijn:

  • Kirchberg: is erg populair onder Nederlandse wintersporters. In veel gevallen kunnen de kinderen op les in eigen taal. Een tip om met iets oudere kinderen te doen is avondskiën of rodelen op de Gaisberg. Het Bären Land in Jochberg is een tip om te bezoeken als je skiet met kinderen die de techniek al aardig beheersen.
  • Brixen im Thale: qua ligging is het dorp erg praktisch en centraal. Vanaf hier sta je zo op de pistes van de SkiWelt en is ook het familievriendelijke Westendorf snel te bereiken. Een tip is om de Hochbrixen gondellift omhoog te nemen. Vanaf het bergstation is het Alpeniglu Iglodorp erg dichtbij.
  • Westendorf net als Kirchberg is ook Westendorf zeer populair onder Nederlandstalige wintersporters. Nederlandse skileraren en Nederlandssprekend personeel in de berghutten zijn daarbij geen uitzondering. Een tip voor de kleine avonturiers is de MINI playground. Bij dit mini funpark kunnen ze oefenen op hun eerste stunts in de sneeuw. En zijn ze iets ouder en ervaren, dan biedt het grotere funpark uitkomst.
  • Overige tips: een arrensleetocht, rodelen, een fakkelwandeling en de FamilienSkiWochen, waarbij kinderen onder de 15 gratis van de lift gebruik mogen maken.

(Foto: © Mirja Geh / Eye 5)

Tips voor families in de regio Hohe Salve

Tot de region Hohe Salve behoren de acht dorpen Wörgl, Itter, Kelchsau, Angath, Angerberg, Mariastein, Kirchbichl en Hopfgarten. Vanaf deze dorpen heb je toegang tot het 280 km grote skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De regio biedt allerlei faciliteiten voor families. Tips zijn:

  • Hopfgarten: dit vriendelijke dorpje ligt aan de voet van de Hohe Salve. De ligging is centraal ten opzichte van de andere dorpen en vanaf hier heb je gemakkelijk toegang tot het skigebied. Een echte tip is de Haagalm rodelbaan. Deze natuurlijke rodelbaan heeft een lengte van 3,7 km. Een andere tip is een tocht met een arrenslee. Ben je met kleine kinderen op wintersport? Deze kunnen gemakkelijk naar de kinderopvang.
  • Kelchsau: eigenlijk is dit kleine, maar fijne skigebied een familietip an sich. De 16 km aan pistes zijn breed en ideaal om op te oefenen. Hebben de kinderen het skiën eenmaal onder de knie? Dan kun je vanaf hier gemakkelijk de overige pistes van de SkiWelt ontdekken. Probeer bijvoorbeeld de speciale Familien-Skisafari.
  • Overige tips: schaatsen, rodelen en speciale fun- en kinderpistes.

Heb jij nog meer tips? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.