27 november 2010 door Nel in 'Familie/kinderen', Algemeen''

Ook als je als wintersportfan kinderen krijgt, is er hoop om ‘s winters in de witte poeder te vertoeven! Je kunt er een lang weekend met vrien([inn)en of collega’s op uit. Of je neemt gewoon de kids mee. We geven je een aantal handige tips voor een geslaagde wintersport met dreumissen, peuters en kleuters.

Wat is het beste reismoment?

Veel ouders vinden het prettig om met kleine kinderen gedurende de nachtelijke uren te reizen en komen in de loop van ochtend aan op de plaats van bestemming. Veel accommodaties zijn daar niet op berekend: je kunt pas om 15 uur in je kamer. Als je vooraf contact opneemt, zijn er wellicht mogelijkheden om niet tot 15 uur te hoeven wachten op de sleutel.

Kindvriendelijke voorzieningen

Waar wil je verblijven tijdens je wintersportvakantie met je kleine kinderen? In een appartement of pension/hotel? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke kindvriendelijke voorzieningen zijn er? Let bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een kinderbedje, badje, aankleedkussen, magnetron/flessenwarmer, kinderstoelen, speelruimte en mogelijkheid voor kinderopvang. En zijn hier extra kosten aan verbonden?

Bij de meeste skischolen zijn ukkies vanaf 4 of 5 jaar welkom

Skiles vanaf 4 jaar

Op diverse fora staan regelmatig vragen van ouders met kinderen van 2 of 3 jaar die willen weten of hun kind al op skiles kan. In de meeste gebieden is het advies om kinderen niet voor hun 4e jaar op skiles te doen. De spieren zijn gewoonweg niet sterk genoeg: het is te belastend voor ze. En ook voor een 4-jarige kan 2x2 uur per dag skiles een hele opgave zijn! Is je kindje moe? Push niet te veel, het is vakantie voor iederen.

Sneeuwpret voor jong en oud

Wat zijn leuke activiteiten voor een niet-skidag of -middag? Maak een lekkere wandeling met de kinderwagen of ruggedrager. Ook sneeuwschoenwandelen kun je perfect met een ruggedrager doen . Maak samen een sneeuwpop, iglo of sneeuwhol. Met de cabinelift omhoog is ook en avontuur op zich…Of neem een slee mee en zoek en sneeuwhelling op: sleepret verzekerd!

Kinderopvang

Er zijn verschillende kinderopvangmogelijkheden voor kinderen die nog niet op les kunnen, bij de skischool of in het hotel. Je kunt ook opa en oma meenemen op wintersport om een paar dagen op de kinderen te passen. Of je gaat met een bevriend stel met kinderen en wisselt de opvang van de kinderen af. Kies datgene wat voor jullie het beste voelt.

Hans en Nel organiseren van 12-19 februari de Jonge Gezinnen-week in de Berghut in Rauris, Oostenrijk, met diverse dagdelen kinderopvang.

Hans en Nel wonen met hun twee kinderen in de Berghut in het Raurisertal, waar ze mensen de bergen laten beleven en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het is een comfortabele variant op de traditionele berghutten hoog in de bergen. Het is een berghut in een nieuw jasje, met een ongedwongen sfeer.
deBerghut.com
BerghutBlog.com
Twitter: @deBerghut

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!