Skip to navigation Skip to main content

Wat is jouw favoriete piste?

15939 - Wat is jouw favoriete piste? (1)

Als wintersporter krijg je wel eens vragen waar je moeilijk antwoord op kunt geven. Zo kan ik bijvoorbeeld echt niet zeggen welk skigebied ik nou het mooiste vind. Er zijn zo veel skigebieden waar je prachtig kunt skiën. De omvang van Les Portes du Soleil, de schoonheid van de Jungfrau Region en de gezelligheid van de Zillertal Arena, het is moeilijk kiezen! Een andere vraag die ik lastig om te beantwoorden vind is: ‘wat is jouw favoriete piste?’. In dit weblog probeer ik hier antwoord op te geven, of om in ieder geval een selectie te maken uit mijn mooiste pistes. Heb jij er wel eens over nagedacht wat jouw favoriete piste is?

Prachtig landschap en niet al te lastig

Om aanspraak te maken op de titel ‘favoriete piste’ moet de afdaling aan een aantal eisen voldoen. Ik moet er heerlijk op kunnen skiën en houd eerder van een vlakkere dan een steile afdaling. Rood of blauw is het devies, aangezien het wel zo leuk is om deze pistepareltjes ook met minder ervaren skiërs te kunnen delen. Daarnaast houd ik ervan om te midden van een indrukwekkende bergwereld te skiën. Wanneer de bergen zich letterlijk overal om mij heen bevinden geeft dat een waanzinnig gevoel. De sneeuwkwaliteit speelt vanzelfsprekend ook een belangrijke rol in het gevoel dat je van een piste krijgt. Mocht er zich ook nog een authentieke skihut aan de piste bevinden dan is het plaatje helemaal compleet.

Selles afdaling

Selles afdaling, Valloire

Top 5 favoriete pistes (in willekeurige volgorde)

#1. Selles – Galibier Thabor
De Selles afdaling in het skigebied van Valloire is vorige week met stip binnengekomen in mijn Top 5. Deze blauwe afdaling is ongeveer 6 km lang en geen moment lastig. Sterker nog, een groot gedeelte bestaat uit een lang pad waar je je alleen maar hoeft te laten glijden. Het uitzicht is echter adembenemend. De Aiguille Noire (2869 m), Le Grand Galibier (3228 m) en La Mitre (2720 m) zijn wonderschoon. Stop ook even om gemzen te spotten!

#2. Dutyfree run – Silvretta Arena Ischgl Samnaun
De Dutyfreer run(s) van Ischgl naar Samnaun is een droomafdaling. De 13 km lange piste begint op de Palinkopf op een hoogte van 2640 meer en loopt naar Samnaun op 1780 meter. Flink wat hoogteverschil dus! Je skiet door een waanzinnig landschap en je komt ogen te kort om alles in je op te nemen.

#3. Sarenne – L’Alpe d’Huez
Een piste die iedereen geskied moet hebben is de Sarenne in L'Alpe d'Huez. Met een lengte van 16 kilometer is dit de langste zwarte piste ter wereld. Vanaf het startpunt op de Pic Blanc (3330 m) heb je een onvoorstelbaar uitzicht op de omringende bergwereld. De piste is uitdagend, veelzijdig en loopt door ruige en authentieke natuur.

#4. Lattenabfahrt - Kappl
Dat kleinere skigebieden ook over prachtige skipistes kunnen beschikken bewijst Kappl. De 8 kilometer lange Lattenabfahrt loopt vanaf het hoogste punt helemaal naar het dal. Het is een heerlijke afwisselende rode piste, waarbij je aan de buitenzijde ook goed off-piste kunt skiën.

#5. Fussalm X-Press – Zillertal Arena
Er zijn van die pistes die je keer op keer kunt blijven doen. Afdaling 38 (en 39) naast de Fussalm X-Press in de Zillertal Arena is er zo één. Je kunt er fantastisch carven, op tempo skiën en korte bochten draaien. Eenmaal beneden snel weer in de 6-persoons stoeltjeslift om weer van vooraf aan te beginnen. En voor je het weet ben je hier tal van keren afgedaald!

Wat is jouw favoriete piste? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.