Skip to navigation Skip to main content

Pistetips in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

15931 - Pistetips in skigebied Kitzbühel & Kirchberg (1)
Pistetips in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

Zo’n twee weken geleden was ik een aantal dagen in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. Het skigebied ligt middenin de Kitzbüheler Alpen en is onwijs populair onder Nederlandse wintersporters. Niet gek, want de gezellige sfeer, fijne pistes en leuke berghutten hebben nou eenmaal een enorme aantrekkingskracht! Het skigebied beschikt over 179 kilometer aan pistes, verdeeld over dorpen zoals Jochberg, Kitzbühel en Kirchberg. Je kunt er allerlei leuke tochten skiën, maar ook meerdere keren van dezelfde piste afdalen. In dit weblog heb ik een aantal pistetips in skigebied Kitzbühel & Kirchberg voor je op een rijtje gezet.

#1. De dalafdaling naar de Fleckalmbahn

Eén van de meest fijne afdalingen in het skigebied is blauwe piste 25. De afdaling start bij het bergstation van de Fleckalmbahn en neemt je helemaal mee terug naar het dalstation ervan. Je moet er wel een ritje met de trage, oude gondeltjes voor over hebben, maar de heerlijke brede afdaling maakt alles goed. Vooral ’s ochtends, als de piste vers geprepareerd is, kun je de afdaling met veel plezier een aantal keer achter elkaar doen.

dalafdaling naar de Fleckalmbahn

Vooral 's ochtends vroeg is de afdaling geweldig!

#2. Rode piste 32

Ook voor piste 32 moet je een ritje in een niet bepaald aangename stoeltjeslift over hebben, maar je wordt wel beloond met een fijne en rustige rode afdaling. Met verse sneeuw zijn vooral de nabijgelegen skiroutes erg populair. De piste neemt je mee tussen de bomen en eindigt bij het dalstation van de D6 stoeltjeslift.

#3. De Familiestreif

Menig wedstrijdskiër heeft door de jaren heen indrukwekkende prestaties geleverd tijdens de Hahnenkammrennen op de Streif. Met een hellingsgraad van 85% en extreem ijzige condities, is deze afdaling voor menig skiër geen pretje. Een leuk alternatief is daarom de Familiestreif. De piste volgt bijna dezelfde route als de Streif, maar is veel minder moeilijk. Tip: geniet halverwege van een lunch of Apfelstrudel met vanillesaus bij de Seidlalm.

Skiën Kitzbühel & Kirchberg

Kies elke dag een andere route...

#4. De dalafdalingen naar de Pengelstein

Er lopen maar liefst twee dalafdalingen naar het dalstation van de Pengelsteinbahn. En beide zijn ontzettend fijn! De eerste bereik je vanaf de top van de Steinbergkogel via blauwe pistes 16a en 27. Het andere alternatief is piste 30/31 vanaf de Pengelstein. Ook deze afdaling is heerlijk breed. Tip: lunch bij de Kitzalm onderaan de afdaling. Ze hebben hier een heerlijke huisgemaakte worst met zuurkool of Tiroler Gröstl.

Tiroler Gröstl

En stop vooral bij de Kitzalm voor deze overheerlijke Tiroler Gröstl!

#5. De dalafdaling naar de Maierlbahn vanaf de Steinbergkogel

Een afdaling die je absoluut niet mag overslaan is de afdaling van de top van de Steinbergkogel naar het dalstation van de Maierlbahn (16a/16/26/25b). De afdaling is geheel blauw en met een lengte van 8,2 kilometer de langste van het skigebied. Halverwege kom je een klein stukje zwart tegen (zo’n 20/30 meter lang). Je kunt uiteraard verder over een blauw bospad, maar dan moet je het laatste stuk wel vaak klunen. Durf je het aan, kies dan het zwarte stukje en maak bijna onderaan flink vaart. Ski je de afdaling aan het einde van de dag? Stop dan ook even voor een biertje bij Schneebar Oberkaser. De muziek komt je al van veraf tegemoet!

#6. Zwarte piste 23/17

Vanaf de top van de Steinbergkogel kun je kiezen uit meerdere zwarte afdalingen. Vooral 23 en 17 zijn aan te raden. Ook hier geldt: ’s ochtends vroeg profiteer je van de beste condities. Dan zijn de pistes nog niet te veel aangeskied en kun je er heerlijk van genieten. Tip: stop even bij het fotopoint bovenop de berg. Maak een leuk vakantiekiekje en geniet van het uitzicht!

Fotopoint Steinbergkogel

Stop natuurlijk even voor zo'n leuke foto!

#7. Rode piste 65 en 62

Een echte aanrader voor een leuke dagtocht is een bezoek aan Jochberg. Ski vanuit Kitzbühel of Kirchberg naar de top van de Pengelstein en stap daar in de 3S gondel. Deze indrukwekkende gondel hangt tientallen meters boven de grond en is geen pretje met hoogtevrees. Ski via piste 61 naar beneden richting de F6 en F7 stoeltjeslift. Hier start afdaling 65, welke overgaat in piste 62. Wil je echt een lange tocht skiën? Ski dan eerst helemaal richting Hollersbach en pak de pistes op de terugweg. Let wel op de tijd van de laatste liften, want het is vanaf hier nog een behoorlijk stuk terug naar de andere kant.

Extra tip: een skisafari van Kirchberg naar de Hohe Salve

Voordat ik een paar dagen van mijn vakantie kon genieten, bezocht ik samen met collega Miranda een aantal Oostenrijkse skigebieden. Op één van de dagen maakten we een skisafari van Kirchberg naar de Hohe Salve en Hopfgarten in Brixental. Deze skitocht nam ons mee door de skigebieden Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Ook jij kunt deze skisafari skiën. Je moet daar alleen wel een andere pas voor aanschaffen, namelijk de Kitzbüheler Alpen Super Ski Card. Als je een beetje door skiet kun je heen en terug skiën. Is dat niet het geval, dan moet je terug met de taxi of gratis skibus.

Skiën Kitzbühel & Kirchberg

Geniet van heerlijke afdalingen in het skigebied!

Wat is jouw favoriete piste in het skigebied? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.