Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Berghutten Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een klinkende naam in de wintersportwereld. Je kunt er geweldige skitochten skiën, een fijne familievakantie beleven of helemaal los gaan in de après-ski. Het skigebied behoort met 270 kilometer aan pistes tot één van de grootste van Oostenrijk. Om al die pistekilometers te bedwingen, moet je zo nu en dan ook even pauzeren. Gelukkig zijn er meer dan genoeg berghutten te vinden. Je zou zelfs je eigen culinaire skisafari kunnen samenstellen! De keuze is met meer dan 70 berghutten enorm en daarom hebben we 8 tips op een rijtje gezet.

#1. Sky Rest

Tijdens mijn reis naar Saalbach kreeg ik van één van de skileraressen de tip om hier te gaan lunchen. En wat een tip! Je kunt bij Sky Rest heerlijke Tiroler gerechten bestellen tegen een aangename prijs. De tafeltjes langs de ramen bieden een prachtig uitzicht over het gebied en bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten. Het restaurant bevindt zich bij het bergstation van de Schattberg X-press. Tip: bestel de Tiroler Gröstl en de enorm kazige Käsespätzle.

Käsespätzle Sky Rest

#2. Bergstadl

Piste 6 is een pittige, maar fijne afdaling richting Hinterglemm. Halverwege ligt berghut Bergstadl. Deze mooie en authentieke hut heeft een gezellig terras met schirmbar en voldoende zitplaatsen binnen. Een specialiteit van de hut is de huisgemaakte Schiwasser. De siroop wordt gemaakt van producten die men zomers verzameld (En daar wordt ook weer hele lekkere Schnapps van gemaakt!). Qua lunch mag je de Kaiserschmarrn echt niet overslaan.

#3. Hendl fischerei

Tegenover het bergstation van de Asitzbahn in Leogang, ligt berghut Hendl Fischerei. Deze moderne en hippe berghut serveert, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, de lekkerste gegrilde kippetjes. Naast kip kun je hier ook diverse vlees- en visgerechten bestellen. Neem een goed glas wijn of cocktail en geniet van de heerlijke beats.

#4. Wildalpgatterl

Als je via blauwe piste F6a naar F4 skiet, kom je langs berghut Wildalpgatterl. ’s Ochtends vroeg komen er allerlei heerlijke geuren uit de houtoven die vlak naast de hut staat. Rond het middaguur kan het voorkomen dat je twee lama’s met hun begeleiders op het terras tegenkomt. Je kunt in Fieberbrunn namelijk een speciale lamasafari maken. De keuken van de Wildalpgatterl serveert boerse, Tiroler gerechten. Je kunt hier heerlijke Knödels eten.

Wildalpgatterl

#5. Pulvermacherscherm

Na de bouw van de Tirol S gondel werd ook berghut Pulvermacherscherm geopend. De hut ligt precies op de kruising tussen de wintersportplaatsen Saalbach en Fieberbrunn. De berghut is gemaakt van hout en heeft een moderne, maar toch ook authentieke uitstraling. Neem plaats op het panoramische terras of ga lekker naar binnen. Een echte tip is de Schnitzel met patat. Ze doen hier namelijk hele lekkere kruiden op de patat!

#6. Ferchstadl

Halverwege blauwe piste F2 in Fieberbrunn ligt berghut Ferchstadl. In de hut hangt een gezellige sfeer. Je kunt plaatsnemen in de serre waar je naar buiten kunt kijken, vlakbij de bar of op het terras. Een echte aanrader is de huisgemaakte Apfelstrudel met vanillesaus als tussendoortje (of toetje), de Goulashsoep en de Kaspressknödelsuppe.

Goulashsoep Ferchstadl

#7. Edelweiss Alm & Panorama Alm

De Edelweiss Alm en Panorama Alm horen bij elkaar en liggen vlak naast blauwe piste 55. Bij de Edelweiss Alm ben je aan het juiste adres voor een snelle hap, koffiepauze of een borreltje na het skiën. Schijnt de zon, dan is het heerlijk toeven in de ligbedjes rondom de hut. Heb je zin in een lekkere lunch, dan moet je naar de Panorama Alm. Zoals de naam al doet vermoeden, geniet je hier van een mooi uitzicht op Saalbach. De kaart is uitgebreid en biedt onder andere heerlijke braadworsten, diverse soorten Schnitzels, pasta en Kaiserschmarrn.

#8. Sonnalm

Ben je gek op Schnitzels? Dan mag je een bezoek aan de Sonnalm echt niet overslaan. Groot, krokant en heerlijk van smaak. Naast Schnitzels kun je er ook heerlijke soepen, burgers en plateaus met vleeswaren bestellen. Twee andere aanraders zijn de Käsespätzle en Tiroler Gröstl. Je vindt de Sonnalm vlak naast blauwe piste 34a.

Sonnalm Schnitzel

Wat is jouw favoriete berghut in het Skicircus?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.