Skip to navigation Skip to main content

Een skisafari door Kitzbühel & Kirchberg en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Skisafari Kitzski en SkiWelt

Snowplaza maakt in januari een roadtrip langs allerlei Oostenrijkse skigebieden. Via foto’s, video’s en weblogs houden we je op de hoogte van alle avonturen. Vorige week nam ik je mee tijdens een culinaire ontdekkingstocht in St. Johann in Tirol en Oberndorf. Vandaag is de skisafari in de skigebieden Kitzbühel & Kirchberg (Kitzski) en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental aan de beurt. Een onwijs leuke tocht, waarbij collega Miranda en ik flink wat pistekilometers hebben afgelegd. Onderweg genoten we van een heerlijke lunch in Westendorf en het indrukwekkende uitzicht op de Hohe Salve. In dit weblog vertel ik je alles over de skisafari.

Een skisafari van Kirchberg naar Hopfgarten im Brixental

Als je op wintersport gaat naar de Kitzbüheler Alpen, dan kun je onwijs veel kanten op. Schaf je namelijk de Kitzbüheler Alpen Super Ski Card aan, dan heb je toegang tot ruim 2750 km aan pistes en 23 skigebieden. Dat betekent dat je gemakkelijk meerdere bestemmingen kunt bezoeken in één wintersportweek. Dat is ook wat wij gaan doen. We doen mee aan de Pro Skisafari en skiën daarbij door de skigebieden Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki (Kitzski) en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Samen goed voor 463 pistekilometers, 144 liften en allerlei leuke berghutten.

Hohe Salve

We skiën naar de Hohe Salve. Zie jij 'm liggen?

We gaan van start bij de Fleckalmbahn in Kirchberg

Vanuit Fieberbrunn rijden we met de auto naar de Fleckalmbahn in Kirchberg. Het verkeer zit mee en het duurt kleine drie kwartier (32 km). Natuurlijk kun je dat ook met de trein en skibus doen, maar wij vinden de auto vandaag wel zo makkelijk. De weersvooruitzichten vallen helaas behoorlijk tegen. Er is veel sneeuw voorspeld en het zonnetje van de afgelopen dagen zullen we niet meer te zien krijgen. Gelukkig is moeder natuur ons goed gezind en nadat we uit de Fleckalmbahn zijn gestapt, begint de zon te schijnen en klaart het helemaal op. Wel met een paar dreigende sneeuwwolken op de achtergrond, maar hé we hebben zon! Vanaf het bergstation van de gondel skiën we naar de twee fotopoints in het skigebied. Vervolgens dalen we via een fijne piste (blauwe 27) af naar het dalstation van de Pengelsteinbahn. Hier vertrekt de skibus Ki-West gondel. Deze heb je nodig om de oversteek naar de SkiWelt te maken.

Op ontdekkingstocht in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Vanaf de Pengelsteinbahn is het ongeveer 5 minuten met de bus naar de Ki-West gondel. Nadat je bent uitgestapt, heb je tal van mogelijkheden om bij de Hohe Salve te komen. Wij skiën naar de 1820 meter hoge Choralpe en lunchen in het gelijknamige restaurant. Een salade vooraf en als toetje een portie overheerlijke Kaiserschmarrn. Helaas is het na de lunch over met de zon en begint het flink te sneeuwen. Vanaf de berghut skiën we over piste 11 naar beneden. Eenmaal onderaan moeten we via een tunnel, touwlift en brug naar de volgende gondel. We stappen in de Hochbrixen Gondelbahn. Een must-do is om vanaf het bergstation een bezoek te brengen aan het Alpeniglu Iglodorp. Je kunt hier iets drinken en zelfs overnachten!

De top van de Hohe Salve: de beloning van de skitocht

Na een bezoek aan de iglo’s is het tijd om door te skiën naar de Hohe Salve. Na een ritje in de Salvenbahn II, staan we bovenop de 1829 meter hoge berg. Het uitzicht is indrukwekkend, evenals het authentieke kerkje. De sneeuwwolken zijn op dat moment iets minder dik en zelfs de zon weet er een paar stralen doorheen te persen. We bestellen een warme choco om op te warmen bij de Gipfelalm en zoeken daarna de ski’s weer op. Tijd om via piste 30/22/21/20 af te dalen naar Hopfgarten im Brixental. Helaas is de afdaling flink aangeskied, want anders was dit helemaal een perfecte afsluiter van deze mooie tocht geweest!

Hohe Salve, kerkje

We zijn er! Wauw, wat een uitzicht...

Tips tijdens de skisafari

  • Als je op tijd met de skitocht begint, dan is het mogelijk om ook terug te skiën. Je moet echter wel flink door skiën. Red je het niet? Een ritje met de taxi kost rond de 25/30 euro en de trein en skibus zijn gratis.
  • Er is niet echt een vaste route voor de skisafari. Dat betekent dat je gemakkelijk zelf kunt kiezen welke piste je skiet. Pak de pistekaart erbij en bereken de route. In veel gevallen kun je namelijk ook blauw skiën in plaats van rood. Dat maakt de skitocht goed te doen voor de gemiddelde skiër.
  • Ga je op wintersport naar Kitzbühel & Kirchberg of SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental? Dan is het echt aan te raden om de Kitzbüheler Alpen Super Ski Card voor een aantal dagen aan te schaffen. De pas is iets duurder, maar op die manier kun je wel in beide skigebieden skiën.
Kitzski wintersport

De Kitzbüheler Alpen Super Ski Card biedt heel veel pistekilometers...

Skiën Kirchberg

We starten de skisafari met een blauwe lucht!

Skiën Kirchberg

De pistes lagen er fijn bij!

Wilder Kaiser

Het uitzicht op de Wilder Kaiser vanaf Westendorf

Uitzicht skiën

Even stilstaan en de prachtige omgeving bewonderen...

Fotopoint Kirchberg

In Kitzbühel & Kirchberg kom je een aantal fotopoints tegen.

Kaiserschmarrn

Lunch met Kaiserschmarrn is altijd een feestje!

Hohe Salve

Het uitzicht vanaf de Hohe Salve is prachtig!

Alpeniglu Iglodorp

Breng zeker een bezoek aan het Alpeniglu Iglodorp!

Westendorf

Het was een geweldige skitocht!

Nog meer blogs over de roadtrip:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.