Skip to navigation Skip to main content

De meest vervelende wandelingen met ski’s, stokken en skischoenen

Wandelingen met skis

Op wintersport staan we graag de hele dag op de latten (of het snowboard). Gondels worden vermeden, want dan hoeven we de ski’s niet uit te doen en met ons materiaal te slepen. Ook de wandelingen op skischoenen worden beperkt tot een minimum. De loopstand is een serieus goede uitvinding, maar hoe je het ook wendt of keert: lopen op skischoenen is geen pretje! Of het nou van de auto/bus naar de skilift is, of als je een paar meter omhoog moet klunen… In dit weblog hebben we de meest vervelende wandelingen met ski’s, stokken en skischoenen op een rijtje gezet. Herkenbaar?

#1. Van de auto of skibus naar de skilift

Na een ritje in een bloedhete skibus, is het ritje naar de skilift helemaal een drama. Iedereen dringt voor en jij zeult met je handschoenen, helm, skistokken en zware ski’s achter de menigte aan. Je vraagt je sterk af of je skiën nou echt wel zo leuk vindt…

#2. Verbindingsstukken

Het is niet in alle skigebieden mogelijk om van piste tot lift te skiën. Zo was ik laatst in Saalbach en om van de ene naar de andere lift te komen, moet je een stuk lopen door het dorp. Maar ook als je via Westendorf en Brixen im Thale naar de Hohe Salve wilt skiën, moet je via een lange brug de weg oversteken. En ja, om eerlijk te zijn, wandel je op wintersport graag zo min mogelijk!

#3. De wandeling op skischoenen naar het toilet

Eén van de meest gehate wandelingen op wintersport: op je skischoenen naar het toilet. Minimaal drie trappen naar beneden en vervolgens ook weer omhoog… Je maakt een sprongetje van geluk als je een berghut binnenstapt met toilet op de begane grond.

#4. Traplopen in het algemeen

Trappen, trappen en nog eens trappen. Het lijkt wel of ze er op wintersport van genieten om jou te zien ploeteren. Niet alleen naar het toilet, maar ook naar de gondel en in het appartement. Hallo, je bovenbenen zijn al pijnlijk genoeg na een eerste dag op de latten!

#5. Omhoog klunen als je te ver naar beneneden bent geskied

Ook de wandelingen met je ski’s onder je skischoenen zijn vervelend. Helemaal als je tijdens een skitocht met je vrienden net iets te ver naar beneden bent geskied, zodat je het hele stuk omhoog kunt klunen.

#6. Je op je ski’s voort moeten bewegen op een platte piste

Platte pistes zijn geen pretje. Prikken en schaatsen is zwaar, dus daarom probeer je de combinatie tussen glijden en lopen. Minder zwaar, maar zeker niet minder vervelend!

#7. Wandelen met je ski’s in je handen

Wandelen op je skischoenen is zwaar, maar als je dan je ski’s ook nog zelf moet dragen, is het helemaal vervelend. Waarom zijn ski’s nou zo zwaar en waar is die leuke man die ze voor je meeneemt? Je zou er bijna van gaan snowboarden…

Welke wandeling vindt jij echt geen pretje?

Ook vervelend:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.