Skip to navigation Skip to main content

Grootste materiaaltest van de Alpen

1546 - Grootste materiaaltest van de Alpen (1)

Van 4 tot 7 november is het testen geblazen op de Stubaier gletsjer. Maar liefst 3600 testartikelen, waaronder de nieuwste ski’s, snowboards, kleding en accessoires, van 40 gerenommeerde merken kunnen aan de tand gevoeld worden. Wij van Snowplaza zijn hier uiteraard bij aanwezig.

Sportscheck Gletscher Testival

Al 23 jaar worden tijdens dit festival de nieuwe modellen boards en ski’s van de diverse merken getest. Dit is je kans om modellen te vergelijken en het verschil te voelen tussen diverse type ski’s of boards. Enige voorwaarde is dat je het materiaal maximaal anderhalf uur mag testen, maar dat zorgt er ook voor dat je met veel verschillende ski’s en snowboards de piste af kunt knallen. Alleen al de gedachte aan rekken vol gloednieuwe ski’s doen mijn ogen twinkelen. Ga ik eerst voor een setje Atomic Racers? Of toch de Dobermanns van Nordica? Het worden lastige beslissingen over twee weken.

Maar er is meer…

En dat is nog lang niet alles. Het hele weekend zijn er diverse workshops onder leiding van een 40-tal professionals. Onder andere veilig off-piste skiën, lawineslachtoffers zoeken en een basiscursus toerskiën. Na een lange dag testen is er niets lekkerder om even op adem te komen in de aanwezige ChillArea. Je laadt jezelf weer helemaal op om daarna de Gletsjer Testival Party in te duiken die dagelijks gehouden wordt onderaan de gletsjer.

Ook enthousiast geworden?

Heb jij ook zo’n zin om de eerste sneeuw van het seizoen te pakken en materiaal te testen? Profiteer dan van de aantrekkelijke aanbiedingen. Je zit al voor €199,- p.p 3 nachten in Gasthof Handl***. Een weekend lang materiaal testen kost slechts €30,- Bekijk de aanbiedingen >>

Ik kan niet wachten tot het 4 november is. Wij gaan het hele weekend naar het Stubaital en zullen na terugkomst verslag doen van het testival. Mijn verwachtingen zijn in iedere geval hooggespannen! Hmm, of toch eerst de Head Worldcup iSL?

Heb jij nog advies voor ski’s die ik zeker moet testen? Laat een reactie achter!

Lees hier meer over het Sportschek Gletscher Testival
Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.