Skip to navigation Skip to main content

Themaweek: Après-ski

1515 - Themaweek: Après-ski (1)

Eindeloos aantal kilometers aan piste, strakblauwe hemel, en sneeuw-zekerheid? Totaal onbelangrijk! Après- skiën, dat is wat we willen! Lekker hossen op de skischoenen onder begeleiding van foute meezingers. Voor velen geldt: geen wintersport zonder après-ski!

Jetzt geht´s los!

Het begon als gezellig op een terrasje nagenieten van de wintersportdag, maar inmiddels is het een stijl van uitgaan en zelfs een muziekstijl. Après-ski is een begrip geworden. Omdat Snowplaza ook niet vies is van een borreltje dompelen wij ons de komende week onder in het winterse feestgedruis. Deze week staat het weblog volkomen in het teken van de après-ski. Wij vertellen je waar je dit seizoen moet zijn op het gebied van feesten en gezelligheid. We behandelen de dorpen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in het après-ski wereldje, maar ook nieuwkomers waar de komende jaren veel van verwacht mag gaan worden.

Totaal anders

Oorspronkelijk was après-ski even gezellig een biertje drinken aan het eind van een lange wintersportdag. Nu is het eerder andersom. Na een lange après-skinacht nog even een paar afdalingen maken om daarna snel het feestgedruis weer in te duiken. De charme van het aan de piste gezellig napraten verandert zo langzamerhand in feestfabrieken waar de alcohol rijkelijk vloeit en de bas van de muziek lawines veroorzaakt. Après-ski is niet langer bijzaak op wintersport, maar hoofdzaak. Vooral voor jongeren moet een skidorp beschikken over uitgebreide mogelijkheden qua après-ski.

Aprés ski bestemmingen

Oostenrijk is nog altijd niet van de troon gestoten als het gaat om de après-ski. Het land blijft heer en meester, het is dan ook vanzelfsprekend als wij zeggen dat je voor après-ski tot in de late uurtjes naar Oostenrijk moet. Toch zijn er ook andere bestemmingen waar je met een gerust hart naar kunt af reizen. Ook hier vloeit het bier rijkelijk, en ook hier schallen de bekende hits uit de speakers. Lees morgen en donderdag meer over après-ski bestemmingen.

Aprés ski hits

Om alvast in de après-ski stemming te komen zetten wij woensdag de hits voor het komende seizoen op een rijtje. Met titels als `Hoch durch die Nacht`, `So schon` en `Tausendmal Du` weet je wel hoe laat het is.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.