Skip to navigation Skip to main content

Kidsproof wintersportbestemming

1512 - Kidsproof wintersportbestemming (1)

Je wilt heel graag met je kind(eren) op wintersport, maar waar ga je heen en met wie? Kies je voor een klein skigebied, of toch voor dat grote gebied, dat claimt zeer kindvriendelijk te zijn? En neem je een oppas mee of kun je je kind met een gerust hart achter laten in de wintersportcrèche? En kies je een hotel of een appartement? De voors en tegens lees je hier, aan jou de keuze om een afweging te maken.

 

Een klein of groot skigebied?

Allereerst het skigebied, voor veel wintersporters één van de meest bepalende factoren voor een top wintersportvakantie. Dit geldt ook voor gezinnen. Alleen moet je er nu rekening mee houden dat niet alleen jij, maar ook je kinderen het naar hun zin hebben. Je kunt kiezen tussen een klein of een groot skigebied, aan beiden kleven voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor een klein skigebied dan beperk je wellicht je eigen ski- of snowboardmogelijkheden. Aan de andere kant hebben je kinderen geen behoefte aan een groot skigebied. Ook kun je snel weer bij de verzamelplaats voor de lessen zijn, indien je kind alleen ’s ochtends les heeft of wanneer er geen lunch inbegrepen is. Geen haast om van de ene kant van het gebied naar de andere kant te komen. En ook geen spijt van de prijs van de skipas voor het grote gebied, omdat je er niet in z’n geheel gebruik van hebt kunnen maken.

 

Aan de andere kant bieden grote familieskigebieden over het algemeen meer faciliteiten aan gezinnen met kinderen. In deze gebieden vind je vaak kinderopvang, kinderskischolen, speelplaatsen en soms zelfs kinderrestaurants. Anderzijds kan het in deze gebieden, met name in de vakanties, erg druk zijn met families. Wil je meer informatie over specifieke kindvriendelijke bestemmingen in verschillende landen? Klik dan op onderstaande links voor de desbetreffende artikelen:

 

Opa en oma of crèche?

Veel gezinnen kiezen ervoor om opa en oma mee te nemen op wintersport, zodat zij op de kinderen kunnen passen als papa en mama gaan skiën of snowboarden. Een goede oplossing, maar wat als opa en oma niet mee willen of kunnen? Dan kun je er uiteraard ook altijd voor kiezen om een oppas mee te nemen. Een andere optie is om met bevriende stellen en hun kinderen op wintersport te gaan. Jullie kunnen dan omstebeurt een dag of halve dag op de kinderen passen. Maak hierover echter wel hele goede afspraken. Het gebeurt regelmatig dat er ontevredenheid ontstaat, omdat het ene stel kan skiën in de zon en het andere helemaal niet kan skiën of in een sneeuwstorm terecht komt. Een andere oplossing: de crèche op bestemming. Wil je toch heel graag zelf op de piste staan en kun je geen oppas mee krijgen, dan kun je er altijd nog voor kiezen om je kind(eren) naar de plaatselijke wintersportcrèche te brengen. Tegenwoordig beschikken veel crèches over gediplomeerde leidsters en zelfs Nederlands sprekende leidsters. Deze informatie kun je over het algemeen inwinnen bij de plaatselijke VVV van de wintersportplaats. Voor de websites van de diverse VVV’s kun je op de dorpenpagina kijken van het desbetreffende dorp op Snowplaza.nl.

 

Hotel of appartement?

Wanneer je hebt bedacht naar welk skigebied je gaat en met wie, kun je een accommodatie boeken. Dan rest de volgende vraag: kiezen we voor een appartement of voor een hotel? Het voordeel van een appartement is dat je op jezelf bent. Je bent niet aan tijden gebonden voor het eten en je hebt vaak meer ruimte dan in een hotelkamer. Een hotel is een mogelijkheid, maar let dan wel goed op dat je wel welkom bent met je kinderen. Zo krijg je geen vervelende situaties waarin andere gasten geërgerde blikken werpen naar je kinderen. Daarom is het een goed idee om voor een kinder- of familiehotel te kiezen. Tegenwoordig zijn veel hotels gespecialiseerd in vakanties voor families en bieden dan ook veel faciliteiten, zoals bijvoorbeeld kinderopvang, kinderspeelkamer, kinderzwembad en kindermenu’s. Daarbij kunnen je kinderen de hele week met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes spelen.

Keuze

Succes met het maken van de keuze omtrent de bestemming, het gezelschap en de accommodatie! Heb je nog vragen, of wil je een opmerking maken? Plaats dan een reactie! Morgen meer over skiles voor kinderen.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!