14 juli 2010 door Inge in 'Algemeen''

Het is zomer in Nederland! En dat is te merken ook… Wanneer vandaag een temperatuur van 30 graden wordt gemeten in De Bilt, dan is er officieel sprake van een hittegolf. Heb je nog geen zomervakantie geboekt en zoek je wat verkoeling? Ga dan, als echte wintersportfan, de piste op en zoek verkoeling in de sneeuw.

Zomerskiën in Tignes

Een aantal jaren geleden kon je op vele gletsjers terecht als je wilde gaan skiën in de zomermaanden. Helaas hebben veel gletsjergebieden geen zomerseizoen meer door een gebrek aan sneeuw. Maar, nadat ik een rondje maakte langs diverse wintersportwebsites, zag ik dat je in Tignes nog steeds de pistes op kunt. De pistes staan tot je beschikking tot 29 augustus. Van 7.15 tot 13.00 uur kun je terecht op 20 km piste op de Grande Motte Gletsjer op 3000-3456 meter hoogte. Er zijn 12 skiliften geopend en 1 snowpark. Ook de skileraren hebben nog geen vakantie. Zij stomen je klaar voor het komende winterseizoen.

Summer snowpark

Op een hoogte van 3456 meter ontmoet je freestylers, pro’s en amateurs in het snowpark. Er zijn drie zones, voor gevorderden, voor gemiddeld gevorderden en voor beginners. Geniet van de stunts van de pro’s of oefen je nieuwste tricks op de opzwepende beats.

Filmpje

Ik kan me voorstellen dat je het niet kunt geloven dat je, bij wijze van spreken, morgen op de lange latten kunt staan in Frankrijk. Daarom hier twee filmpjes als bewijsmateriaal dat dit wel degelijk waar kan zijn. Ze zijn in juli gemaakt. De sneeuwcondities zien er boven verwachting goed uit, naar mijn mening...

Meer informatie over Tignes >>

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!