Skip to navigation Skip to main content

7 redenen om naar Dutchweek Norway te gaan

De tweede editie van Dutchweek Norway vindt plaats van 3 tot en met 7 april 2019. Het belooft wederom een bijzonder evenement te worden met allerlei gave feestjes, activiteiten en veel skiplezier. Dat allemaal in de bijzondere omgeving van het Myrkdalen Resort in Noorwegen. Maar daar houdt het niet bij op. Naast al die leuke feestjes staat Dutchweek Norway ook garant voor spannende avonturen. Zowel op- als naast de pistes. In dit weblog geven we je daarom 7 redenen om een keer naar Dutchweek Norway te gaan.

#1. Skiën in een sneeuwzeker skigebied

Dutchweek Norway vindt plaats in het deelskigebied Myrkdalen Fjellandsby van Voss. Het skigebied bestaat sinds 2002 en is vrij modern. Ondanks de maximale hoogte van 1060 meter is het gebied erg sneeuwzeker en duurt het skiseizoen hier gegarandeerd tot en met mei. Wanneer je hier nu op de webcams kijkt zie je alweer een mooi laagje sneeuw liggen! Het Myrkdalen Resort biedt 24 kilometer aan pistes en tal van andere winterse activiteiten.

Dutchweek Norway: Myrkdalen kleurde oranje! (reisverslag 2018) >

Skieën in het Myrkdalen Resort

#2. Off-piste en toerski mogelijkheden met gids

Noorwegen is een waar off-piste en toerski paradijs. Dat geldt ook voor het Myrkdalen Resort. Je kunt er allerlei prachtige tochten maken onder begeleiding van een gids. Uiteraard moet je nooit alleen op stap gaan! Je kunt de verschillende tours boeken via Dutchweek.

#3. Je kunt een Fjord safari maken

Dutchweek Norway is zo veel meer dan alleen maar skiën, borrelen en feestvieren! De bijzondere cultuur en indrukwekkende natuur zijn meer dan de moeite waard om te ontdekken. Het Myrkdalen Resort bevindt zich in Fjord Noorwegen. Een Fjord Safari is daarom iets dat je echt niet mag overslaan tijdens de reis. Neem plaats op de rib-boot en bewonder het indrukwekkende fjordenlandschap rond Flåm dat is opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

 Fjord safari op een rib bij Flåm

#4. De beste feestjes en live-optredens

Tijdens Dutchweek Norway geniet je naast skiën van de gave feestjes en live-optredens. Bekende artiesten en DJ's zullen je tijdens deze vier dagen trakteren op de beste beats. In het Pudder Afterski Café draaien tijdens de editie van 2019 onder andere Daniël Thomasso, Jay Santi en Ro.

#5. Genieten van Noorse specialiteiten

Tijdens Dutchweek Norway geniet je van heerlijke Noorse specialiteiten. Eland, rendier en vis staan veelvuldig op het menu. In combinatie met een lokaal biertje helemaal perfect! Houd wel rekening met de pittige prijzen voor drankjes, een vaasje bier kost ongeveer € 4,- en een groot glas goede wijn ongeveer € 7,-. Ook leuk: je kunt tijdens Dutchweek Norway een speciaal Viking Diner boeken. Tijdens dit diner geniet je niet alleen van lokale specialiteiten, maar ook van lokale biertjes.

Dutchweek Noorwegen Vikingdiner

#6. Een gaaf wintersportevenement in een uniek land

Dutchweek Norway is een stijlvol en uniek wintersportevenement in een bijzondere omgeving. Natuurlijk draait het net zoals de andere Dutchweek bestemmingen ook om skiën en feestvieren, maar daarnaast valt er ook zo veel meer te beleven! De ruige natuur is bijna magisch te noemen en de activiteiten die je kunt bijboeken, mag je eigenlijk echt niet overslaan. Maak een ontdekkingstocht in de omgeving, ontmoet de vriendelijke Noorse bevolking en maak kennis met de cultuur en gebruiken. Bekijk hier de leukste activiteiten van Dutchweek Norway >

#7. Het Dutchweek arrangement is gemakkelijk te boeken

Supergaaf allemaal, maar dat is vast weer veel uitzoekwerk om de hele reis te boeken zul je misschien denken… Gelukkig valt dat allemaal reuze mee! Je kunt het Dutchweek arrangement gemakkelijk boeken via Summit Travel. Het enige dat je zelf moet doen, is het boeken van de vlucht. Transfers, accommodatie, ontbijt, twee keer avondeten en toegang tot de feestjes zijn allemaal inbegrepen.

Plezier op de piste tijdens Dutchweek Norway

Klik hier voor meer informatie over Dutchweek Norway >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.