7 april 2010 door Miranda in 'Reisverslagen''

Dit jaar zou het echt gaan gebeuren: snowkiten op de Simplonpas op de grens tussen Zwitserland en Italië. Maar wat doe je als je op een fantastische plek bent, maar het waait veel te hard (ja, dat kan ook...) om te gaan snowkiten en er zijn geen skiliften? Dan bind je je board op je rug en loop je omhoog om vervolgens te genieten van een super uitzicht en een prachtige afdaling!

Omhoog lopen met je board op je rug en sneeuwschoenen aan je voeten is best pittig.

Te veel wind

Na onze snowkiten op de Simplonpas en te skiën in Belalp. Na onze eerste dag snowkiten (een uitgebreid verslag van het snowkiten volgt begin volgend winterseizoen) hebben we de smaak te pakken; wat is dat geweldig om te doen! Helaas is de wind op de 2e dag 's middags te sterk, waardoor we besluiten de boards op onze rug te binden, of de toerski's aan te trekken en de berg op te lopen. Op de Simplonpas zijn (gelukkig?) geen skiliften, maar wel prachtige afdalingen, dus de enige manier om daar van te genieten is zelf te zorgen dat je boven komt.

De beloning na een flinke klim; een prachtig uitzicht...

Onze berg

We lopen met z'n 3-en de berg op en dat geeft best een machtig gevoel; voor eventjes is het "onze" berg! Er is verder niemand in het hele gebied. We zien alleen af en toe een auto passeren op de Simplonpas onder ons. Na zo'n 1,5 uur klimmen komen we bezweet boven, waar we even uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht.

....en een heerlijke afdaling!

Goed gevoel

Het heeft al een tijdje niet gesneeuwd, dus de sneeuw is niet diep, maar van prima kwaliteit. We genieten van iedere bocht die we maken! Hoewel de afdaling natuurlijk veel te snel gaat, je staat binnen 5 minuten weer beneden, geeft zo'n tocht toch een erg goed gevoel!

NB: Uiteraard is het wel van belang dat je weet wat je doet als je buiten de pistes gaat boarden of skiën. Ga nooit zomaar op pad, maar zorg voor voldoende kennis, het juiste materiaal (minimaal een lawinepieper, schep en sonde) en/of een gids.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen