Skip to navigation Skip to main content

It ain’t over till the fat lady sings

Het skiseizoen in Zwitserland is nog niet afgelopen! Voor degenen die met of na Pasen nog een keertje richting de sneeuw willen wordt het verblijf in tal van hooggelegen plaatsen extra aantrekkelijk gemaakt met (muziek)feesten op de piste.

Eindeseizoensfeesten

Eindeseizoensfeesten behoren al een paar jaar tot de vaste evenementenkalender van populaire wintersportplaatsen. De organisatoren wedijveren met elkaar om voor hun feestelijke seizoensafsluiting (internationaal) bekende artiesten te contracteren. Pop en rock vormen de hoofdmoot, maar het klassieke genre en schlagermuziek worden ook ten gehore gebracht.

Graubünden

De skiregio Flims Laax Falera houdt het op de schlagermuziek met zijn “Schnulz im Sulz Schlagerfestival” op Paaszaterdag 3 april. Kijk op: www.laax.com voor meer informatie. Het stijlvolle Arosa organiseert van 2-11 april het “Arosa Musik Festival” met klassieke muziek, jazz, klezmer en volksmuziek. De festivalhotels ter plekke verhogen de feestvreugde met culinaire hoogstandjes.Kijk op: www.kulturkreisarosa.ch voor meer informatie. Eind april is het de beurt aan Samnaun in de Zwitsers-Oostenrijkse Silvretta Arena Samnaun-Ischgl: op 25 april aan Zwitserse zijde op de Alp Trida het “Internationales Frühlings-Schneefest” met ondermeer de rockgroep Gotthard en op 1 mei op de Idalp aan de Oostenrijkse kant het “Top of the mountain concert” met Alicia Keys. Kijk voor meer informatie op: www.samnaun.ch.

Snowpenair op de Kleine Scheidegg in de Jungfrauregio.

Lionel Richie en Billy Idol in Wallis

Op Eerste Paasdag 4 april is er sport, spel en livemuziek voor jong en oud tijdens het “Schneegaudi” op Kreuzboden boven Saas-Grund. Het “Caprices Festival” van Crans-Montana vindt plaats van 7-10 april met een internationaal artiestengezelschap, waaronder de dance- en reggaeband Ziggi & The Renaissance Band uit Nederland. Kijk voor meer info op: www.caprices.ch. “Zermatt Unplugged” beheerst de scene in Zermatt tussen 13 en 17 april, waar ondermeer Lionel Richie en Billy Idol optreden. Kijk op: www.zermatt-unplugged.ch

Berner Oberland

Traditiegetrouw sluit de Jungfrauregio het skiseizoen af met zijn open air festival “Snowpenair” op de Kleine Scheidegg met Zwitserse en internationale muziekacts. Het feest vindt plaats op 10 en 11 april. Kijk voor het programma op: www.snowpenair.ch.

Alle evenementen in Zwitserland: www.MySwitzerland.com/events De actuele sneeuwtoestand en seizoensluiting van de liften: www.MySwitzerland.com/winter

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.