7 januari 2010 door Coen in 'Stellingen''

Terwijl ik mij in de lift naar boven beklaagde over de slechte omstandigheden en zei dat ik het toch ook wel erg zonde vond van mijn ski’s, merkte mijn liftgenoot op dat zijn latten het nog een paar dagen moesten uitzingen, waarna ze wat hem betreft zo bij het grof vuil mochten. Ze waren toch gehuurd.

Hels krassend en piepend protesteerden de ongelukkige latten.

De opmerking zat me nauwelijks dwars, omdat ik er een keurig korreltje zout bij gebruikte, waarna ik instemde met dit voordeel van het huren van materiaal. Niet veel later zag ik hele families tegelijk met de ski’s onder de voeten in de ganzenpas de opgedroogde asfaltweg over sjokken.

Kennelijk is de algemeen geldende opvatting dat gehuurd materiaal binnen een week toch vooral zo hard mogelijk moet worden afgeragd. Er is immers goed voor betaald. Is dit een volkomen logische gedachtegang? Of ronduit asociaal?

Laat het ons weten!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!