Skip to navigation Skip to main content

Skiën met vleugels

Vorig jaar hoorde ik iemand enthousiast over de Kitewing praten. De wát? Het bleek een soort vleugel te zijn waarmee je kan zeilen op inline skates, het water, strand, ijs en sneeuw. Het lijkt een beetje de tussenvorm van windsurfen en kitesurfen. Het ziet er in ieder geval erg spectaculair uit!

Geschiedenis

Zo’n 13 jaar geleden ontwikkelde de ijssurfer Sami Turna de eerste kitewing en sinds 1993 zijn ze officieel de markt op gegaan. Aanvankelijk was de vleugel bedoeld om mee te zeilen, maar al snel ontdekten stoere snowboarder en skiërs dat je er ook de berg mee omhoog kan zeilen en enorme sprongen en tricks mee kan maken. Deze trend is ontstaan in het koude hoge noorden, waar ze natuurlijk enorme uitgestrekte sneeuwvelden hebben.

Het hele jaar door

Een voordeel van deze extreme sport is dat je het in alle seizoenen kan doen. In de zomer op het water, in de winter op sneeuw en ijs en het hele jaar op inline skates en het strand.

Bron: www.kitewing.com

Veilig en makkelijk te leren

Volgens de ontwikkelaars is deze sport niet moeilijk om te leren en veiliger dan bijvoorbeeld kitesurfen/boarden, omdat er geen lange lijnen zijn. Omstanders hoeven zich dus geen zorgen te maken over naar beneden stortende kites.

Proberen?

Op de site van

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.