Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten in Ski Zillertal 3000

13684 - De beste berghutten in Ski Zillertal 3000 (1)

De dorpen Mayrhofen, Hintertux, Finkenberg en Hippach hebben hun skigebieden gebundeld tot één groot skigebied: Ski Zillertal 3000. Je geniet hier van ruim 200 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel aaneengesloten is. Dankzij de hoge ligging en de Hintertuxer Gletscher is sneeuwzekerheid gegarandeerd. Op de gletsjer kun je zelfs 365 dagen per jaar skiën! Verspreid door het skigebied liggen allerlei berghutten waar je terecht kunt voor een lekkere lunch of een warme choco met slagroom. Er is veel keuze en om dat allemaal iets makkelijker te maken, heb ik in dit weblog een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

#1. Schneekarhütte

De Schneekarhütte ligt op de 2278 meter hoge Horberg, vlakbij blauwe piste 11 en skiroute 13. De hut heeft een piramide-achtige vorm en is grotendeels gebouwd van steen. Als de zon schijnt, is het heerlijk op het terras of in de ligstoeltjes. Geniet van heerlijke burgers, Schnitzels, Flammkuchen, Kaiserschmarrn en een goed glas wijn.

(Foto: © Schneekarhütte)

#2. Heidi’s Hütte

Links in het deelskigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach, vlakbij de Lämmerbichllift, ligt Heidi’s Hütte. Bij deze knusse en gezellige berghut zit je iets rustiger en je wordt snel geholpen. Vooral de Kaiserschmarrn zijn een aanrader!

#3. Spannangelhaus

Het Spannangelhaus is strak en modern ingericht en heeft een heerlijk zonneterras. Neem bij mooi weer plaats op de houten stoeltjes met dikke rode kussens en geniet van het prachtige uitzicht. De prijzen zijn aangenaam en je hebt een brede keuze aan gerechten. Proef de huisgemaakte soepen of geniet van Tiroler specialiteiten, zoals Käsespätzle en Schweinebraten.

(Foto: © Spannangelhaus)

#4. Granatalm

De Granatalm ligt op de 2095 meter hoge Penken, vlakbij het eindstation van de Nordhangbahn. Het is een grote houten berghut met een dito terras. Het restaurant is opgedeeld in meerdere gedeeltes. Van snelle selfservice, tot een luxe restaurant met bediening. Geniet van kip en spareribs uit de ‘Grillerei’, overheerlijke Käsespätzle en nog veel meer. Ook leuk: je kunt bij deze berghut ook ontbijten.

#5. Restaurant Vogelnest

Restaurant Vogelnest ligt bij het dalstation van de Eggelalm Nord, onderaan rode piste 77. Het is een gezellige en traditionele houten berghut, waar je rustig kunt genieten van een goede maaltijd. Bij mooi weer op het terras en anders lekker binnen. Vlakbij restaurant Vogelnest ligt een gezellige paraplubar waar je een drankje kunt drinken.

#6. Iglodorp White Lounge

Deelskigebied Ahorn is echt een aanrader als je even een dag rustig aan wilt doen. De slechts 18 km aan pistes zijn heerlijk rustig en je vindt er een aantal leuke berghutten. Wat je echt niet mag overslaan is een bezoek aan Iglodorp White Lounge. Je kunt hier overnachten, maar ook plaatsnemen in de lounge, de Ice Bar of bij de Outdoor Bar. Een bijzondere ervaring en perfect voor een korte pauze tijdens het skiën.

(Foto: © Frank Bauer)

#7. Gschösswandhaus

Het Gschösswandhaus ligt vlakbij de Penkenbahn. Het is een mooie houten berghut waar je kunt genieten van een lekkere lunch. Je kunt gewoon plaatsnemen en je vervolgens lekker laten verwennen door het personeel. Geniet van lokale specialiteiten en probeer zeker de knödels en Kaiserschmarrn!

#8. Waldhütte

De Waldhütte is een kleine berghut met een dito terras. De hut ligt aan de bosrijke skiroute 75 en is daardoor alleen bereikbaar met voldoende sneeuw. Verwacht geen uitgebreide menukaart, maar simpele gerechten en een lekker drankje. Het is een gezellige hut waar je even helemaal kunt bijkomen.

#9. Bergrast restaurant

Pisterestaurant Bergrast ligt bij het bergstation van de Penkenbahn. Op twee verdiepingen kun je genieten van een fijne maaltijd. Je kunt kiezen voor selfservice, maar ook voor bediening. Je kunt hier ’s ochtends tot 11.00 uur terecht voor ontbijt en aan het einde van de dag is er après-ski in de Elchbar.

(Foto: © Bergrast restaurant)

Wat is jouw favoriete berghut in Ski Zillertal 3000?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.