Skip to navigation Skip to main content

Verleg je grenzen, Improve your Move!

1345 - Verleg je grenzen, Improve your Move! (1)

 

Vervolgens gaan we ieder jaar de sneeuw in en breiden we onze basistechniek uit met tips van vrienden en familie en het kijken naar anderen. We denken er niet aan om nog een leraar te boeken, want we kunnen toch al heel hard de berg af en trouwens, weet je wat dat kost zo'n privéleraar?
Het gekke is dat we in de gewone maatschappij precies het tegenovergestelde gedrag vertonen: We volgen cursussen, gaan een avondstudie aan en als we het even niet zo goed meer weten, stappen we naar een coach die ons weer op het juiste spoor zet. Het voordeel van dit ontplooiingsgedrag is dat we nieuwe uitdagingen aangaan en onzekerheden uitbannen. We verleggen onze grenzen en realiseren persoonlijke groei.

Met skiën en snowboarden kom je door verschillende redenen ook op een punt dat je weinig progressie meer maakt. Je hebt je ervaring wel, maar je wordt ook wat ouder. Het kost je een paar dagen om er weer in te komen en als de spierpijn over is zit, je alweer halverwege je duurverdiende week. Als het dan ook nog eens sneeuwt en het zicht is slecht, wordt het nog lastiger en is het hard werken om beneden te komen. Het gevaar bestaat dat de lol er af gaat en je sneller geneigd bent om een jaartje over te slaan... STOP, ga aan de slag; wintersport is te leuk om over te slaan!

 

Zie die man of vrouw in dat rode pak niet als ouderwetse verticale leraar, maar als een horizontale coach. Hij (of zij) kan je kleine technische tips geven (bv beter carven), kan je over bepaalde drempels helpen (bv zwarte pistes), kan je meenemen op de mooiste afdalingen (bv off-piste) en leert je nieuwe technieken aan (bv écht carven). Kortom, een leraar kan jouw skills naar een hoger niveau tillen en je techniek met sprongen vooruit laten gaan.

Grenzen verleggen geeft een kick; zelf verlegden wij 2 jaar geleden onze persoonlijke grenzen door het opzetten van onze reisorganisatie AlpAdventures in het Franse Samoëns. Grenzen verleggen is niet alleen ons persoonlijke mantra, maar ook onze bedrijfsslogan in het aanbieden van reizen. Tijdens onze trips kun je in de sfeer van een comfortabel chalet nieuwe mensen leren kennen die dezelfde passie delen, namelijk SNEEUW. Zo kun je in januari bij ons terecht voor een heerlijk verblijf in een door AlpAdventures verzorgd chalet en neem je 3 dagdelen deel aan uitdagende ski- of boardclinics tijdens de Improve your Move week van 10-16 januari in Samoëns.

Voor meer informatie en het reisaanbod, ga je naar: www.AlpAdventures.com !

 

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.