7 december 2009 door Coen in 'Stellingen''

Begin december openen de meeste Europese skigebieden jaarlijks hun deuren. In de alsmaar feller wordende strijd om publiciteit en prestige doen gebieden er alles aan om als eerste open te kunnen. Zo kan het dus gebeuren dat skiërs staan te popelen om hun dure skipas aan het werk te zetten, terwijl de mooiste afdalingen nog dicht zijn, of zouden moeten zijn.

Twee keer zo duur

De weergoden zijn grillige types. Soms komt het met bakken uit de lucht, soms bepaald niet. Het ene jaar kun je ook buiten de geprepareerde pistes nog talloze kanten op, het andere jaar zijn zelfs veel pistes onbegaanbaar. Toch is dit gegeven in de meeste gevallen op de skipasprijs niet van invloed. Dan is je euro dus bijvoorbeeld nog maar de helft waard ten opzichte van het verleden jaar en is de skipas dus opeens relatief twee keer zo duur.

Ik ben benieuwd…

Skipas voor de halve prijs!

De ene piste is de andere niet, dus zou je de prijs van de skipas moeten laten afhangen van het aantal geopende pistekilometers. Het halve gebied open? Skipas voor de halve prijs! Topidee of toch echt weer klinklare onzin?

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!