Skip to navigation Skip to main content

Skiën in Ierland

1331 - Skiën in Ierland (1)

Twee innovatieve zakenmannen hebben een plan ontwikkeld dat het Ierse Dundalk aan een slordige zes miljoen bezoekers per jaar moet gaan helpen. Het plan dat verder 1200 fulltime en ruim 380 parttime werkplekken zal genereren, voorziet onder meer in de bouw van een gigantische skipiste. En dan heb je onze aandacht…

‘Altitude’

Pearse O’Hanrahan en Sam Curran, van Innovative Leisure Systems, denken in 2016 met hun project klaar te zijn dat jaarlijks zes miljoen bezoekers naar Dundalk moet gaan trekken en bovendien “zwaar bij zal dragen aan de reconstructie van de Ierse economie”, aldus beide heren. De naam van het project, ‘Altitude’ verraadt al iets van de inhoud: men wil de hoogte in. En wel om te kunnen skiën.

Zo moet het geheel er ongeveer uit gaan zien.

Het hele jaar door skiën

Het bijzondere aan de wintersportfaciliteiten zoals beide mannen ze voor ogen hebben, is dat de piste(s) bedekt zullen worden met Snowflex, een high-performance synthetisch systeem waarop het hele jaar door kan worden geskied, ongeacht klimatologische omstandigheden. Want, zo hebben ze onderzocht, mensen zijn bereid aan bepaalde attracties tijd, geld en moeite te spenderen, zolang de prijzen reëel zijn en het aanbod zich blijft ontwikkelen. Voor betaalbare wintersport in een moderne setting bijvoorbeeld.

2011

Als alles volgens planning verloopt, kan er al vanaf 2011 worden geskied. Tussen 2011 en 2016 staan uiteenlopende toevoegingen gepland, zoals een concert arena, een bioscoop, een bowlinghal, een surf & water leisure dome, een casino en een hele stapel horecagelegenheden. Allemaal van later zorg, eerst maar eens die piste afwachten. Want skiën in Ierland, in de zomer, het klinkt vreemd, maar bepaald niet verkeerd!

Bron:
The Dundalk Democrat

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!