Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwzeker wintersporten in Oostenrijk

1294 - Sneeuwzeker wintersporten in Oostenrijk (1)

Veel Franse wintersportbestemmingen kunnen bestempeld worden als ‘sneeuwzeker’. Dit heeft onder andere te maken met de hoogteligging van de Franse wintersportgebieden. Oostenrijkse skigebieden liggen over het algemeen een stuk lager dan de Franse, maar ook hier kun je zeker wintersportgebieden vinden die je ‘sneeuwzeker’ mag noemen. Benieuwd welke dat zijn?

Selectiecriteria

In de zoektocht naar sneeuwzekere wintersportgebieden kom je tot de vraag: wat is sneeuwzeker? De één vind een skigebied met een gletsjer sneeuwzeker, de ander meet het af aan een gemiddeld aantal centimeters sneeuw per seizoen en weer een ander vindt dat er een minimaal aantal dagen per seizoen sneeuw moet liggen in het skigebied. Voor dit artikel hebben wij niet een speciaal criterium gehanteerd, maar hebben we een selectie gemaakt van de Oostenrijkse skigebieden die over het algemeen als ‘sneeuwzeker’ worden beschouwd.

Skigebieden met een gletsjer

Het eerste gebied dat onder de noemer ‘sneeuwzeker’ valt is Sölden-Hochsölden-Vent, gelegen in het Ötztal. Dit gebied kent maar liefst 3 bergen boven de 3000 meter (BIG3) die toegankelijk zijn via diverse liften en gondels. Daarnaast telt deze wintersportregio twee gletsjer-skigebieden, op de Rettenbach & de Tiefenbach. De pistes op deze gletsjers zijn op dit moment al geopend, dus mocht je de drang niet kunnen weerstaan: hier kun je al skiën! Ook het Tuxertal, met de dorpen Lanersbach en Hintertux beschikt over een gletsjer. Dit uitgestrekte skigebied kent vele lange en sneeuwzekere afdalingen. Daarnaast behoort het skigebied van Lanersbach-Hintertux tot het Ski Zillertal 3000, waardoor je makkelijk een uitstapje kunt maken naar een ander skigebied.

Sneeuwzekere skigebieden

Ischgl mag zichzelf een zeer sneeuwzeker skigebied noemen. Het is een zeer gevarieerd gebied, waar zowel beginners als off-piste skiërs zich uitstekend kunnen vermaken. Daarnaast heeft Ischgl zich als een van de eerste gestort op de moderne wintersport, wat resulteert in een zeer goede ontsluiting van het skigebied en kent Ischgl een bruisende après-ski. Een ander modern skigebied, en tevens de thuisbasis van ‘onze Oranjes’, is Lech, Oberlech & Zurs, ook wel het sneeuwmekka van de Alpen genoemd. Dat zegt volgens mij al genoeg! De uitgebreide pistes zijn hier voorzien van het modernste liftennetwerk en daarbij vind je hier voor ieder wat wils.

Klein, maar fijn en sneeuwzeker!

Zeer sneeuwzeker, maar iets kleiner wat betreft pistekilometers (gem. 100 kilometer) dan bovengenoemde skigebieden, zijn de gebieden Obergurgl / Hochgurgl en Obertauern. Waarvan Hochgurgl zich het hoogstgelegen wintersportdorp in Oostenrijk mag noemen. Deze gebieden kennen een grote sneeuwzekerheid en veelzijdige pistes.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!