29 oktober 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Veel Franse wintersportbestemmingen kunnen bestempeld worden als ‘sneeuwzeker’. Dit heeft onder andere te maken met de hoogteligging van de Franse wintersportgebieden. Oostenrijkse skigebieden liggen over het algemeen een stuk lager dan de Franse, maar ook hier kun je zeker wintersportgebieden vinden die je ‘sneeuwzeker’ mag noemen. Benieuwd welke dat zijn?

Selectiecriteria

In de zoektocht naar sneeuwzekere wintersportgebieden kom je tot de vraag: wat is sneeuwzeker? De één vind een skigebied met een gletsjer sneeuwzeker, de ander meet het af aan een gemiddeld aantal centimeters sneeuw per seizoen en weer een ander vindt dat er een minimaal aantal dagen per seizoen sneeuw moet liggen in het skigebied. Voor dit artikel hebben wij niet een speciaal criterium gehanteerd, maar hebben we een selectie gemaakt van de Oostenrijkse skigebieden die over het algemeen als ‘sneeuwzeker’ worden beschouwd.

Skigebieden met een gletsjer

Het eerste gebied dat onder de noemer ‘sneeuwzeker’ valt is

Sneeuwzekere skigebieden

Klein, maar fijn en sneeuwzeker!

Zeer sneeuwzeker, maar iets kleiner wat betreft pistekilometers (gem. 100 kilometer) dan bovengenoemde skigebieden, zijn de gebieden

Terug naar boven ▲

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?