Skip to navigation Skip to main content

Europa's grootste skihal

1283 - Europa's grootste skihal (1)

In januari schreef ik een hoopvol stuk over de grootse plannen voor een Belgisch skiparadijs. Het is moeilijk in te schatten hoe het ambitieuze project Snow Games momenteel op schema ligt, maar het lijkt niet erg op te schieten. Dan gaat men in Duitsland voortvarender te werk.

AlpinCenter Hamburg - Wittenburg

In Wittenburg is een wintersporthal geopend om van te watertanden. Van der Valk heeft haar succesvolle concept uit Bottrop gekopieerd en uitgebreid, want behalve skiën, snowboarden, eten en drinken, kunnen bezoekers van AlpinCenter Hamburg - Wittenburg ook karten, klimmen en quad rijden. Niet verkeerd!

Pistes

De hal biedt plaats aan drie volwaardige pistes. Er is een blauwe piste met een daling van 10 procent, een oefenpiste van 90 meter lang en 40 meter breed voor kinderen en beginners en een rode joekel van 330 meter lang en 80 meter breed. Op deze laatste, met een daling van 31 procent, worden snelheden gehaald van boven de 40 km/u.

Freestyle

Het funpark liegt er evenmin om. De website maakt melding van een karrenvracht aan attributen met spannende namen, zoals butterbox, kinkedbox, up&downbox, wallridespine, straighttail, jib ton, real urban handrail en nog veel meer. Wat het zijn weet ik niet, maar het klinkt veelbelovend.

Overig

Van het terrein om de skihal wordt dankbaar gebruik gemaakt met enkele leuke attracties als een kartbaan en een offroadgebied waar met quads kan worden geracet. Verder is er een hotel en zijn er drie restaurants en vier bars, waar het entreegeld middels het bekende all-inclusive principe kan worden terugverdiend.. Veel plezier!

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!