Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Einde winterweer in zicht

1280 - Alpenweer: Einde winterweer in zicht (1)

Deze foto, genomen in Maria Alm, laat goed zien dat er de afgelopen dagen behoorlijk wat sneeuw is gevallen in de Alpen. In veel plaatsen in Oostenrijk viel tussen de 70 en 100cm nieuwe sneeuw. Helaas is het nog even wachten voordat de skigebieden opengaan.

Tot en met zondag nog winters

Vandaag en vannacht gaat het in de Noordalpen door met sneeuwen met een sneeuwgrens tussen de 500 en 1000 meter. Ook zaterdag en zondag laat de winter zich van zijn goede kant zien in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland met een sneeuwgrens op ongeveer 700 meter. Hele grote hoeveelheden sneeuw zijn echter niet meer te verwachten, zoals de onderstaande kaart laat zien:

Klik hier voor een grotere versie >>

Vanaf volgende week einde winterse weer

Helaas nog geen verse sneeuw voor de Italiaanse en Franse skigebieden en daar komt voorlopig ook geen verandering in. Zowel het Amerikaanse als het Europese weermodel geven vanaf begin volgende week totaal ander weer aan.

Maandag nog wat kleine sneeuw- en regenbuien in Oostenrijk maar vanaf dinsdag draait de wind naar zuidoost en gaan de temperaturen langzaam stijgen. We krijgen midden volgende week te maken met een zeer zachte en vochtige luchtmassa. Met als gevolg dat de temperaturen gaan stijgen naar (ver) boven het vriespunt. De onderstaande kaart laat dit duidelijk zien:

Begin volgende week zullen we meer nieuws hebben of de herfst het echt gaat winnen van de winter. Voorlopig is alles mooi wit in Oostenrijk, maar of het lang blijft liggen in de dalen is nog maar de vraag.

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.