Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Sneeuw op komst in de Alpen

De herfst is nog nauwelijks begonnen en de Alpen gaan zich al opmaken voor een paar koude en sneeuwrijke dagen. Vanaf zondag eerst nog regen, maar vanaf begin volgende week gaat het dan toch echt gebeuren: de eerste sneeuwval van betekenis! Laat het een voorbode zijn voor een mooie en sneeuwrijke winter.

Zondag eerst nog regen

De zondag begint in Oostenrijk en het westen van Zwitserland met dichte wolken en regen. Tot sneeuwen komt het alleen op de gletsjers, de sneeuwgrens ligt tussen de 1900 en 2300 meter. In de middag klaart het in groten delen van Oostenrijk op en komt de zon tevoorschijn.

Misschien sneeuw tot in de dalen?

Op maandagmorgen gaat het eerst nog flink regenen in de Alpen met een sneeuwgrens van ongeveer 2000 meter. In de loop van de dag en met name dinsdag zakt de sneeuwgrens naar 1200 meter en op sommige plaatsen zelfs tot 700 meter. In St. Anton is zelfs meer dan 30cm verse sneeuw voorspeld. Onderstaande kaart geeft een goed beeld waar de sneeuw gaat vallen in de Alpen:

Natuurlijk zullen we jullie deze week op de hoogte houden van de gebeurtenissen in de Alpen. Zodra de eerste sneeuw is gevallen zullen de webcambeelden zeker niet ontbreken. Ik zeg: LAAT DE WINTER MAAR KOMEN!

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.