26 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Geen polonaises en Nederlandse hits. Italië is in dat opzicht geen après-ski land. Maar dit betekent niet dat je er niet kunt après-skiën! De skidorpen in Italië kennen wel degelijk cafés, bars en discotheken. Waar je die après-ski kunt vinden lees je hier.

Gezellige en rustige après-ski

De après-ski in Sulden am Ortler is erg gezellig. Dit dorpje kent vele restaurants, cafés en zelfs twee leuke discotheken. Voor gezellige en rustige après-ski kun je naar de Ski Alm, onderaan de Seilbahn en Thoni’s Bärenhöle bij de Sonnenlift. Ook Obereggen biedt een gezellige après-ski, de twee hotspots zijn de Tipi en de Ganischeralm. De Tipi, ook wel Indianerzelt, is in 1999 gebouwd door een groep handwerkers en is meer dan 10 meter hoog. Dagelijks kun je hier genieten van muziek. Je vind hem aan de piste bij het dalstation van Obereggen. De Ganischeralm ligt middenin het gebied en biedt een gezellig après-ski met cocktails.

Happy Hours

Sauze d'Oulx is goedkoop, gezellig ligt vlakbij Turijn, wat het ideaal maakt voor een vliegreis richting de wintersport. Sauze kent een gezellig nachtleven met veel entertainment. Je hebt een ruime keuze aan bars en meerdere happy-hours. Het terras van Assietta en Forgia zijn populaire spots aan het einde van de dag.

Mondaine après-ski

In het hart van Trentino vind je Madonna di Campiglio, hier is het motto ‘zien en gezien worden’. In de voetgangerszone vind je nobele boetiekjes, chique bars en cafés. Met een beetje geluk kom je hier zelfs de bekende sterren tegen. Een absolute must is een bezoekje aan de legendarische après-skibar ‘Ober 1’.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!