Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: wederom verse sneeuw in aantocht

Net als de afgelopen weken wordt er deze week weer sneeuwval verwacht in de Alpen. Vergeleken met de sneeuw die al gevallen is, zal de komende neerslag niet erg veel voorstellen. Toch kan er – met name aan de noordflank – wederom verse sneeuw verwacht worden. Tot aanstaande vrijdag valt er zeker 25 cm sneeuw. Het flinke pak witte poeder die er al in de Alpen ligt, zal dus opnieuw aangevuld worden! De enige gebieden die aannemelijk droog zullen blijven, zijn de Franse Alpen en de Dolomieten. Gelukkig betekent dat meer zon!

Lage temperaturen in de Alpen

Vandaag zal het met name in Zwitserland, het Zwarte Woud en de Franse Alpen nog goed gaan sneeuwen. In de loop van de dag zal het echter droger worden. In Vorarlberg zal er nog enkele sneeuw vallen, maar verder richting het oosten gaat de neerslag erg meevallen. In de Italiaanse Dolomieten blijft het vandaag hoogstwaarschijnlijk ook droog. In Italië kun je echter genieten van de zon! De temperaturen blijven laag, waardoor de sneeuw intact blijft. Aan de westflank ligt het vriespunt op 1000 meter. In Beieren, Oostenrijk en de Dolomieten zal het in de meeste dalen koud blijven. Temperaturen boven de 0 ° Celsius hoeven niet verwacht te worden.

Alta Badia

Nordstau op dinsdag

Aan de noordflank van de Alpen valt dinsdag wederom sneeuw. Later op de dag zal er een Nordstau op gang komen. In de nacht van dinsdag op woensdag is kans op redelijke sneeuwval aannemelijk. In Oostenrijk zal dit ongeveer 10 cm zijn. Woensdag blijft het overwegend droog in de Alpen. In Italië en Frankrijk gaat het hoogstwaarschijnlijk droog blijven. In Frankrijk liggen de temperaturen iets hoger; 0 ° Celsius op 1500 meter. Verder richting het oosten is het kouder; -5 ° Celsius op 1500 meter.

Val d'Isere

Erg hoge kansen op sneeuw

Donderdag wordt de echte kou uit het oostelijke deel van de Alpen gedrukt. Overal op 1500 meter is het dan rond de 0 ° Celsius. In het noorden is het voornamelijk bewolkt. In het zuiden en in de meeste delen van de Franse Alpen is de kans op neerslag erg groot. De sneeuwgrens stijgt tot boven de 1000 meter. Vrijdag is de kans aanwezig dat de sneeuwgrens nog verder daalt. In Vorarlberg en Tirol gaat naar alle waarschijnlijkheid de meeste sneeuw vallen. Deze twee dagen kan er zeker tussen de 10 en 20 cm sneeuw gaan vallen.

Silvretta Montafon

Ischgl

Lenzerheide

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Courchevel

Handige weerlinks:

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.