Skip to navigation Skip to main content
1259 - Kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland: top 5 (1)

Skiën met de hele familie in het land van de kaas, horloges en chocolade, kan uitstekend in deze kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland. Ruim 20 plekken verspreid door het land dragen het label 'familiebestemming', en zijn dan ook meer dan geschikt voor een wintersport met het hele gezin. Dat betekent dat kinderen hier spelenderwijs kennis kunnen maken met skiën in veelzijdige kinderlanden, op heerlijke oefenweides, onder het toeziend oog van de leukste mascottes en dat zij hier ook voor en na het skiën veel plezier beleven. Benieuwd waar je de kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland kunt vinden? Dit is onze top 5!

Kindvriendelijk Zwitserland

Bij een wintersport in Zwitserland denk je misschien meteen aan tientallen vierduizenders en gletsjers, een ruig bergdecor en uitdagende pistes. Maar ook gezinnen met kinderen kunnen hier een heerlijke skivakantie beleven! Er zijn een groot aantal wintersportoorden die vanwege de diversiteit aan faciliteiten zoals kinderopvang, fijne oefenweides, familierestaurants en andere voorzieningen een speciale titel hebben gekregen. 'Familiebestemming', oftewel, een heerlijke plek voor een wintersport waar zowel jong als oud uitermate kan genieten. Welke kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland er allemaal zijn? In dit blog geven we je een top 5.

Aanbiedingen voor knusse familiechalets in Zwitserland

#1. Grächen

Een klein paradijs voor kinderen en absoluut een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland, is Grächen. Hier vind je het SiSu kinderpark, waar de ijsvogel SiSu ervoor zorgt dat de kids zich heerlijk vermaken. Het kinderpark is enorm, evenals het aantal faciliteiten. Naast dat er perfecte mogelijkheden zijn om te leren skiën, zoals glooiende oefenpistes, eigen skiliften en een kinderland vol speelelementen, zijn er ontzettend veel andere dingen om te doen. Denk aan snowtubing, ritjes maken in de carrousel of een film kijken in de bioscoopruimte die je binnen in een iglo kunt vinden. Bovendien is er een kinderopvang en kunnen de kids lekkere gerechten eten in een eigen restaurant.

#2. Engelberg

Een andere fantastische bestemming voor kleine wintersporters is Engelberg. De omstandigheden voor de eerste kennismaking en bochtjes met ski's zijn hier ideaal. Het familiegedeelte 'Klostermatte' is een van de meerdere beginnersgebieden van het skigebied en biedt een heerlijke omgeving voor kinderen. Hier ligt namelijk Globis Winterland, waar er speciale skiliften voor kids zijn, een uitgebreid kinderland en een familierestaurant. Maar je kunt je ook vermaken in het Yeti-Park, waar ze ook zonder ski's kunnen genieten van de sneeuw, bijvoorbeeld op een slee. Zijn de kinderen de Klostermatte 'af', dan kunnen ze voor meer uitdaging gaan in het Brunni-gebied. Er is in ieder geval meer dan te doen, en daarom hoort deze leuke plek met recht thuis in het rijtje met kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland!

1259 -  (3)

#3. Meiringen-Hasliberg

Ook Meiringen-Hasliberg draagt trots het label 'familiebestemming' en heeft daarom een plaats in deze top 5 kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland. Het Skihäsliland zorgt voor de ideale omstandigheden voor kinderen om de beginselen van het skiën te leren. Het kinderland bestaat uit brede pistes waar ze goed de eerste bochten kunt oefenen, er staan veel leuke skileraren voor de kids klaar en tussendoor kunnen ze lekker spelen. Bovendien is het met ongeveer 60 km aan pistes een overzichtelijk skigebied, iets dat gezinnen met kinderen vaak prettig vinden. Daarnaast is er ook na het skiën genoeg te doen, zoals eindeloos rodelen. Zelfs 's avonds kan dit!

1259 -  (4)

#4. Davos Klosters

Veelzijdig, uitgebreid en familievriendelijk, zo kun je Davos Klosters het beste omschrijven. Het is een van de kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland, omdat er werkelijk aan alles is gedacht om het de kleintjes naar de zin te maken. In Kinderland Madrisa kan ieder kind zich uitleven. Er is onder andere een groot luchtkussen, tubingbaan, een trampoline en verschillende kinderskiliften. Ouders kunnen vanaf een zonnebed op ontspannende wijze hun kind aanmoedigen. Madrisa is niet het enige gebied waar kids kennismaken met wintersport, ook Rinerhorn is een geweldige plek voor jonge skiërs. Jumps, spannende pistes en een route door een heksenbos zijn nog maar een paar van de leuke dingen in dit kinderland. Ook niet geheel onbelangrijk: de prijzen van skipassen voor kinderen zijn ook familievriendelijk.

#5. Nendaz

In de bekende Zwitserse wintersportplaats Nendaz wordt het witte tapijt uitgerold voor kinderen. Het charmante dorpje maakt deel uit van het gigantische skigebied Les 4 Vallées, dat niet alleen tot de kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland behoort, maar ook tot de grootste. De afdalingen die verbonden zijn met het dorp bestaan voornamelijk uit glooiende, relatief eenvoudige tot middelzware hellingen en zijn daarom ideaal voor families. Ook dankzij de vele voorzieningen voor kinderen, draagt het dorp de naam 'familiebestemming'. Kids kunnen hier mee doen aan speciaal ontwikkelde programma's, er zijn diverse speelgelegenheden, er kan gerodeld worden en er is een ruime keuze aan speelgoed voor de allerkleinsten.

Op zoek naar accommodaties in Zwitserland
1259 -  (5)
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.