17 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

In Zwitserland is een speciaal keurmerk opgericht voor familievriendelijke skigebieden, ‘Families Welkom’. Er wordt gekeken naar de service, faciliteiten en het prijsniveau van de wintersportbestemmingen. Er zijn ruim 30 wintersport-bestemmingen die dit keurmerk hebben gekregen.

Families welkom

Het autovrije dorpje Bettmeralp is een van de dorpen die in het bezit is van het ‘Families Welkom’ keurmerk. In dit dorpje doen ze er alles aan om het families naar de zin te maken. Er is een ‘snowgarden’ voor kinderen vanaf 3 jaar, waar zij op een speelse manier kunnen leren skiën. Daarnaast zijn er speelplaatsen, een ijsbaan, een kinderopvang en een familie kortingspas. Ook Grächen is een klein paradijsje voor kinderen. Hier vind je het SISU kinderpark, waar de ijsvogel SISU de kinderen vermaakt. Er zijn iglo’s, je kunt er tuben, vliegen in een ‘hang-draaimolen’, leren skiën op de beginnerpiste en nog veel meer. Ook zijn er een kinderopvang, kinderrestaurant en kinderskipistes.

Wit tapijt uitgerold

In de bekende Zwitserse wintersportplaats Nendaz wordt het witte tapijt uitgerold voor kinderen. Gespecialiseerde skischolen en een speciale infrastructuur maken dit gebied tot een echte kinderbestemming. Er is ook een kinderopvang en families kunnen gebruik maken van de familie skipas. Daarnaast hoef je niet al je eigen speelgoed mee te nemen, dit kun je namelijk huren in de ‘speelgoed en spelletjes bibliotheek’. Het kinderparadijs Engelberg presenteert onder het label ‘kids special’ een speciaal aanbod voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Overal waar je ‘Marli’ en ‘Mauri’ aantreft, zijn leuke dingen te beleven voor kinderen. Er is ook een kinderopvang voor de kleintjes.

Winterparadijs voor kinderen

Ook Davos & Klosters vormen een winterparadijs voor kinderen. In Kinderland Madrisa kan ieder kind zicht uitleven. Er is onder andere een groot luchtkussen, tubingbaan, een trampoline en kinderskiliften. Daarnaast vind je hier Kinderland Pischa, waar kinderen spelenderwijs leren skiën. In de Rinerhorn kunnen kinderen het dwergenparcours afleggen en bij de Tallifte Davos en Klosters vind je speciale kinderskiliften en pistes.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!