Skip to navigation Skip to main content

Helmplicht op Oostenrijkse skipiste

1252 - Helmplicht op Oostenrijkse skipiste (1)

Afgelopen wintersportseizoen is er een flinke discussie ontstaan op het weblog van Snowplaza, na het verschijnen van het artikel over een mogelijke helmplicht op de Oostenrijkse skipistes. Deze helmplicht is er nu doorheen en geldt voor skiënde kinderen tot 15 jaar.

Helmplicht voor kinderen

Vanaf dit winterseizoen, 2009-2010, zijn alle kinderen tot 15 jaar verplicht om een helm te dragen op de Oostenrijkse pistes. De Oostenrijkse deelstaten hebben hierover overeenstemming bereikt. Aanleiding voor de nieuwe wet is het tragische ski-ongeval in Thüringer, waarbij een vrouw overleed. Na dit ongeval ontstond een heftige discussie met betrekking tot een mogelijke helmplicht op de Oostenrijkse pistes. Hierover is op 10 januari 2009 een weblog artikel verschenen op Snowplaza. De helmplicht is overigens ook al in Italië van kracht, waar kinderen tot 14 jaar verplicht zijn om een helm te dragen op de piste.

Ouders en begeleiders verantwoordelijk

Ouders of begeleiders zijn ervoor verantwoordelijk dat de kinderen een helm dragen. Wat voor straf wordt gegeven bij overtreding is vooralsnog onbekend. Dit hangt af van de uiteindelijke bepalingen in de wet. Wel is zeker dat de politie zal controleren of de verplichting wordt nageleefd. Tot 2012 worden er nog geen boetes uitgeschreven, omdat de hemplicht tot dan in een ‘testfase’ zit.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!