31 augustus 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Gevorderde skiërs zijn gebaat bij gevarieerde gebieden waar ze de eenvoudigere pistes kunnen gebruiken om de techniek te verfijnen en het steilere werk om de grenzen te verleggen. Deze combinatie is belangrijk, want er zijn al veel te veel skiërs die ondanks een goede techniek de oefenweide niet af durven of die met hun gebrekkige controle niet op de zwarte afdaling thuis horen. Oostenrijk biedt uitkomst!

Variatie

Het wonderschone alpendorp Kirchberg heeft meer te bieden dan een waanzinnige après-ski. Het skigebied is groot en gevarieerd en daarmee de gevorderde skiër op het lijf geschreven. Vlak boven het dorp ligt het meest toegankelijke terrein van de omgeving en rich-ting Kitzbühel neemt het aantal pittige pistes sterk toe.

Serfaus, Fiss & Ladis

De regio Serfaus, Fiss & Ladis is behalve de meest kindvriendelijke wintersportregio van Oostenrijk ook een top bestemming voor ge-vorderde skiërs. Naarmate je hier hoger in het skigebied terecht-komt, neemt de moeilijkheidsgraad van de pistes toe. Ideaal voor gevorderde skiërs, die eerst nog even kunnen oefenen alvorens stap voor stap de grenzen te verleggen.

Donkerblauw en lichtrood

Een gebied dat zich vooral door het grote aantal rode pistes als gevorder-denbestemming profileert, is de Salzburger Sportwelt. Flachau is binnen de Sportwelt met haar vele donkerblauwe- en lichtrode pistes geschapen voor de gevorderde skiër.

Meer bestemmingen voor gevorderden in Oostenrijk

Andere bestemmingen voor gevorderden in Oostenrijk zijn:

Nauders >>
Söll >>
Mayrhofen >>
Saalbach-Hinterglemm >>

Natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg andere bestemmingen voor gevorderden in Oostenrijk. Aanvullingen op dit overzicht zijn dan ook van harte welkom!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!