Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zonnig en warm paasweekend in Oostenrijk

1216 - Alpenweer: zonnig en warm paasweekend in Oostenrijk (1)

Zoals beloofd nog een Alpenweerbericht met voorspellingen voor het komende paasweekend. Degenen die richting Oostenrijk gaan hebben geluk, zij kunnen genieten van een paar mooie, maar wel warme, dagen.

Veel zon in Oostenrijk

Het wordt een mooi Paasweekend in het favoriete wintersportland van de Nederlanders. Vandaag is het overwegend zonnig en warm. ’s Middags kunnen er in het noorden een paar wolken ontstaan waaruit wat regen kan vallen. Morgen en zaterdag blijft het weerbeeld zeer zonnig en warm, met 8 graden op 2000 meter. Eerste Paasdag begint de dag met zonneschijn, tegen de middag kunnen er wat wolken ontstaan. Het blijft warm. Tweede Paasdag ziet er iets minder zonnig uit. In geheel Oostenrijk schijnt van tijd tot tijd de zon. In de loop van de dag ontstaan er wat meer wolken, waaruit regen kan vallen. Daarna blijft het overwegend zonnig en warm.

Strak blauwe hemel in Oostenrijk, Ischgl.

Wisselend bewolkt en deels regenachtig in Frankrijk

Vandaag is een zonnige en warme dag in de Franse Alpen. Morgen waait er een Föhnachtige zuidenwind en is het wisselend bewolkt, het blijft warm. Zaterdag begint het aan het eind van de ochtend licht te sneeuwen boven 1700 meter, daaronder valt de neerslag als regen. ’s Middags kan de intensiteit wat toenemen. In het Noorden gebeurd dit pas tegen de avond. Tijdens de Paasdagen is het overwegend bewolkt en is er kans op sneeuwval. Maandagmiddag wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Tip

Voor de geluksvogels die komend weekend naar Oostenrijk gaan nog een tip. Het wordt de komende dagen erg warm, tot wel 9 graden op 2000 meter. Neem dus vooral niet teveel dikke en warme kleding mee en probeer vooral 's ochtends op de pistes te staan. En vergeet uiteraard je zonnebrandcreme niet! Veel plezier voor degene die op wintersport gaan en ik wens alle Snowplaza bezoekers fijne Paasdagen!

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!