Skip to navigation Skip to main content

De perfecte wintersportdag

1178 - De perfecte wintersportdag (1)

Het was vandaag net lente in de Italiaanse bergen. Voor het eerst dit seizoen (wat zijn we verwend dit jaar!) werd de sneeuw vandaag wat papperig en nat. Maar de lucht was stralend blauw, dus een prachtige dag. Wat is voor jou de perfecte wintersportdag?

Sneeuw óf zon

De perfecte wintersportdag heeft wat mij betreft óf sneeuw (en dan graag van die hele dikke vlokken) óf zon. Ik kan enorm genieten van een dag in de verse sneeuw. Goed ingepakt op m’n board of ski’s door de verse poeder, heerlijk! Maar ook van witte bergtoppen en strak blauwe luchten wordt ik erg blij. Hoewel ik een enorme koukleum ben, vindt ik het fijn als de temperaturen onder nul zijn, omdat de sneeuwkwaliteit dan zoveel beter is. Papsneeuw is niet mijn favoriet, zeker niet als je er echt in blijft “hangen”.

Het skigebied hoeft niet groot te zijn

Een groot skigebied is geweldig, maar het is wat mij betreft geen voorwaarde voor de perfecte wintersportdag. Op een aantal mooie lange afdalingen kan ik me prima een dag vermaken. Ik vind het absoluut niet storend om een aantal keer dezelfde piste te skiën. Voordeel van kleinere gebieden is dat ze vaak een stuk rustiger zijn.

Niet te druk graag

Ik heb een hekel aan overvolle pistes. Je hebt ogen aan alle kanten nodig om veilig naar beneden te komen. Bovendien vind ik het fijn om af en toe flink gas te geven en dat kan niet als het te druk op een piste is.

Lekker eten

Hoewel ik vaak gewoon thee, een broodje en chocola meeneem, vind ik het heerlijk om tussen de middag lekker te lunchen in een berghut. Het liefst zo’n kleine knusse met een houtkachel en plaatselijke specialiteiten. Of lekker in het zonnetje op het terras buiten.

Powerbenen

Op de perfecte wintersportdag heb ik “powerbenen”. Benen die niet moe te krijgen zijn en die alles doen wat ik wil. Pas na de laatste afdaling geven de powerbenen aan dat het genoeg is geweest voor vandaag. Helaas zijn mijn benen niet iedere dag in deze staat.

Wat is jouw perfecte wintersportdag?

Dit waren voor mij ingrediënten die een dag niet zo maar een dag maken, maar dé perfecte wintersportdag. Wat maakt jouw wintersportdag perfect?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.