3 december 2017 door Yvonne in 'Skigebieden onder de loep''

Schladming ligt centraal in Oostenrijk, in de deelstaat Steiermark. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de bestemming makkelijk te bereiken. Het skigebied telt meer dan 200 kilometer aan pistes, verdeelt over verschillende skibergen en een gletsjer. Een aantal van de skibergen zijn met elkaar verbonden. Wij bezochten Schladming en zijn op zoek gegaan naar 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Piste: rood/zwarte dalafdaling 1 op de Planai

Het skigebied van Schladming-Dachstein is met name bekend vanwege de gletsjer en de vier aaneengesloten bergen: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. In Schladming pak je de skilift naar de berg de Planai. Bij het bergstation kun je natuurlijk kiezen om door te skiën naar één van de andere bergen. Maar, ook kun je op de Planai blijven en deze pistes ontdekken. Onze favoriete piste is de rode nummer 1, welke op het eind zwart wordt. Ben je nog niet toe aan zwart? Let dan even op, want halverwege kun je doorsteken naar de rode nummer 2.

#2. Berghut: Märchenwies’n Hütte

De berghuttip vind je ook op de berg de Planai. Je gaat met de gondel naarboven. Vandaar ski je een klein stukje via een blauwe piste naar beneden, waarbij je bij de Märchenwies’n Hütte uitkomt. Deze vriendelijke en knusse berghut ligt als het ware in een kom en je skiet zo tot aan de voordeur! Wanneer de zon over de top heen is, kun je hier heerlijk op het terras zitten. Leuk voor families: naast de berghut ligt het kinderland Hopsiland.

Schladming tips wintersport

In Hohenhaus Tenne kun je genieten van optredens van bekende artiesten, waaronder Antonia aus Tirol

#3. Après-ski: Hohenhaus Tenne

In Schladming vind je niet zomaar een après-skibar. Hohenhaus Tenne is de grootste skibar van Europa! Je vindt dit après-ski ‘paleis’ onderaan de piste. Binnen kun je een hapje eten in het restaurant, of direct door naar de barren boven en beneden. Meerder avonden per week treden hier bekende Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse artiesten op.

#4. Restaurant: antipasti Julius

In het centrum van Schladming vind je een plein, met daaromheen meerdere winkels en restaurants. Ondanks dat het centrum niet heel mooi oogt, is er wel een ruime keus aan leuke restaurants. Wij vonden Julius erg leuk. Dit moderne restaurant heeft een Italiaans/Oostenrijkse kaart, met allerlei leuke gerechten van goede kwaliteit.

Schladming tips wintersport

In het skigebied vind je heerlijke lange, brede pistes

#5. Activiteit: The Nightrace skiwedstrijden

Ga je (eind) januari naar Schladming? Controleer dan even de evenementenagenda! Eind januari vinden namelijk de ‘Nightraces’ plaats. Deze skiwedstrijd is een slalom, die niet overdag, maar ’s avonds wordt uitgevoerd. Je kunt een kaartje kopen en plaatsnemen op de tribune of de wedstrijd bekijken op de schermen die in het centrum van het dorp worden opgehangen. De wedstrijd trekt elk jaar vele bezoekers en het is dan ook erg gezellig in de stad.

Dit waren onze tips voor een wintersport in Schladming. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen