Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten in Hochzillertal-Hochfügen

(Foto: © Zillertal Tourismus GmbH, Andre Schönherr)

Skigebied Hochzillertal-Hochfügen ligt aan het begin van het Zillertal. Je vindt hier ruim 100 kilometer aan pistes, verdeeld over 3 deelskigebieden. Het is een echt familiegebied, maar ook vriendengroepen zullen zich hier prima vermaken. De heerlijke pistes en gezellige sfeer zorgen voor het echte wintersportgevoel. Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten waar je tijdens de skidag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Geniet van Oostenrijkse specialiteiten en culinaire hoogstandjes. In dit weblog hebben we de beste berghutten in Hochzillertal-Hochfügen op een rijtje gezet.

#1. De Wedelhütte

De Wedelhütte bevindt zich op een hoogte van 2350 meter, halverwege rode piste nummer 13. De berghut is prachtig om te zien en gebouwd in moderne Tiroler stijl. De Wedelhütte ligt tussen de bergen en biedt een prachtig uitzicht. Tijdens een zonnige dag is het goed toeven op het terras aan de tafeltjes of in de ligstoeltjes. In het hoogseizoen kan het tijdens de lunch behoorlijk druk worden. Niet gek, want je wordt hier niet alleen vriendelijk ontvangen, je kunt er ook nog eens erg lekker eten! De kaart bestaat voornamelijk uit Oostenrijkse specialiteiten. Tip: probeer de heerlijke salades voor een lichte lunch of overnacht in het luxe hotelgedeelte.

(Foto: © De Wedelhütte)

#2. Aar-wirt

Bergrestaurant Aar-wirt ligt bijna helemaal aan het einde van rode piste 3 in Hochfügen. De berghut heeft een zonnige ligging en een heerlijk terras. Aar-wirt is bijna helemaal van hout gemaakt. Er liggen rood met wit geblokte kleedjes op de houten tafels en er hangen geweien aan de muur. De menukaart bestaat uit Tiroler specialiteiten en internationale gerechten. Zo kun je hier niet alleen genieten van heerlijke knödels, Kaiserschmarrn en Tiroler Gröstl, maar ook van een lekkere salade met carpaccio.

#3. De Kristallhütte

De Kristallhütte is een prachtige berghut, gelegen op 2147 meter hoogte, vlakbij het bergstation van de 8-er Kristall Express. De hut heeft een prachtige ligging en biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergwereld. Niet gek dus dat de Kristallhütte al meerdere keren ‘skihut van het jaar’ was. Op de kaart vind je een mix van Oostenrijkse en internationale gerechten. Stuk voor stuk culinaire hoogstandjes waar je een bijpassend glas wijn bij kunt bestellen. In de Kristallhütte kun je ook overnachten.

(Foto: © Kristallhütte)

#4. Platzalm

De Platzalm is een mooie houten berghut. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. De hut ligt op 1790 meter hoogte, vlakbij rode piste nummer 4. Bij mooi weer is het goed toeven in het zonnetje op het terras. Neem plaats aan tafel of kies voor de ligstoelen. Perfect om even bij te komen! Het restaurant serveert schnitzels en Tiroler Gröstl, maar ook steaktartaar, salades en pasta. Ook zijn er een aantal mooie hotelkamers. Geniet na de overnachting van een heerlijk ontbijt terwijl het zonnetje boven de bergen verschijnt en ski daarna als eerste over de pistes.

#5. Holzalm

Neem de Zillertal Shuttle omhoog en ski vervolgens via rode piste 1 en 2 naar beneden. Halverwege de afdaling passeer je de Holzalm. Deze mooie berghut heeft een traditionele inrichting en uitstraling. Het is heerlijk op het terras als het zonnetje schijnt, maar ook binnen is het erg gezellig. Je geniet hier van Tiroler specialiteiten in een modern jasje.

(Foto: © Holzalm)

Wat is jouw favoriete berghut in skigebied Hochzillertal-Hochfügen?

Nog meer tips voor fijne berghutten vind je hier:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.