7 december 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Favorieten kinderen Skicircus

(Foto: © Skicircus SHLF / Bause)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een leuke bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. De allerkleinsten kunnen terecht bij de kinderlanden van de skischolen die verspreid door het skigebied liggen. Voor de oudere kids zijn er tal van andere mogelijkheden. Van klasjes met Nederlandssprekende skileraren tot leuke activiteiten en spannende pistes. Tijdens een wintersportvakantie zullen ze zich niet snel vervelen! In dit weblog hebben we een aantal favorieten van kinderen in het Skicircus voor je op een rijtje gezet.

Een skigebied met 270 km aan pistes

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een skigebied met 270 km aan pistes. De meeste pistes zijn blauw (140 km) of rood (112 km) en dat is niet alleen perfect voor beginners, maar ook voor families. Er liggen slechts een aantal zwarte pistes in het skigebied (18 km). Alle vier de dorpen hebben eigen skischolen en bijbehorende kinderlanden. De kleintjes kunnen hier niet alleen op les, maar ook naar de kinderopvang. Op een leuke en speelse manier maken ze kennis met sneeuw en wintersport. Zo heb je bij skischool Snow&Fun bijvoorbeeld een speciaal treintje dat de kinderen ophaalt bij de hotels en op de piste vervoerd.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © Skicircus SHLF / Bause)

#1. Speedparcours

Gaat het niveau van de kinderen met sprongen vooruit en skiën ze jou (bijna) voorbij? Dan is een miniwedstrijdje op de speciale speedparcours een echte aanrader. In het skigebied liggen een aantal van dit soort pistes. Je kunt kiezen tussen een slalom of race piste. Over een kleine afstand wordt de snelheid gemeten en eenmaal onderaan kun je de scores bekijken. Wedden dat de kinderen apetrots zijn als ze sneller zijn dan papa of mama!

#2. Schaatsen

Een leuke activiteit buiten het skiën om, is schaatsen. In Hinterglemm ligt een leuke schaatsbaan waar je met de kinderen naartoe kunt gaan. De schaatsbaan is niet overdekt en dagelijks geopend van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Schaatsen kunnen gehuurd worden, dus die hoef je niet zelf vanuit Nederland mee te nemen. Een andere tip is Natureislaufplatz Ritzensee. Deze natuurlijke schaatsbaan is tot 10 uur 's avonds verlicht en geopend. Heb je een stel stoere tieners? Dan is ook snowtubing een leuke activiteit. De kids moeten 120 cm lang zijn om met een rubberen band van de piste af te mogen dalen.

#3. Snow Trails

Verspreid in het skigebied liggen meerdere Snow Trails. Deze routes liggen vlakbij de piste en nemen je mee over natuurlijk terrein. Alles op deze ‘pistes’ is gemaakt door moeder natuur. Onderweg passeer je leuke bochten, jumps en heuvels die de route extra spannend maken. De pistes zijn geprepareerd en gemaakt van echte sneeuw. Kunstsneeuw wordt op deze pistes niet gebruikt, dus bij te weinig sneeuw zijn ze gesloten. De Snow Trails worden duidelijk aangegeven met vlaggen en op de pistekaart.

Snow Trails

(Foto: © Skicircus SHLF / Bause)

#4. SkiMovie pistes

Als het skiën steeds beter gaat, dan worden de kinderen steeds trotser op hun prestaties. ‘Pap, mam, wil je me filmen als in van deze piste afkom?’ ‘Kijk ik kan ook al jumpen!’ zijn kreten die je dan geregeld langs hoort komen. Verspreid door het skigebied vind je meerdere skimovie pistes. De beelden en prestaties worden vastgelegd en gelinkt aan de skipas en zijn na afloop terug te kijken. Wedden dat ze met een stoere blik terugkijken op hun prestaties?

#5. Rodelen

Rodelen met kinderen is altijd leuk. De kids lachend en met een glimlach van oor tot oor te zien afdalen met een sleetje, is onbetaalbaar. In het Skicircus vind je meerdere rodelmogelijkheden. Niet alleen met houten sleetjes op de piste, maar ook in een coaster. Tips: de rodelbaan op de Reiterkogel (overdag en 's avonds), Leo’s Kufengaudi en de Timoks Coaster.

Rodelen

(Foto: © Nordic Park Saalfelden, Florian Lechner)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen