7 februari 2009 door Miranda in 'Materiaal'' | 2 Reactie(s)

Nederland kent heel veel wintersportspeciaalzaken waar je goede service krijgt en een ruim aanbod. Toch koop ik ook regelmatig online in Duitsland of Oostenrijk. De reden? Makkelijk, snel en voordelig, maar je moet wel precies weten wat je nodig hebt.

Wintersportshoppen

Normaal gesproken krijg ik mijn vriend niet snel mee winkelen, maar als het gaat om outdoor- of wintersportshoppen is er absoluut geen weerstand. We vinden het leuk om ieder jaar weer te zien welke nieuwe ontwikkelingen en trends er zijn. En wie niet rijk is moet slim zijn, dus sta ik ook altijd vooraan bij de uitverkoop.

Vooronderzoek

Op het moment dat we iets nieuws nodig hebben, ski’s, snow-board, schoenen of kleding dan wordt er vaak uitgebreid “vooronderzoek” gedaan. Richard leest zo’n beetje alle skitests en komt dan vervolgens met zijn advies top 3. Zo is het wel voor-gekomen dat hij beter op de hoogte was dan de verkopers in de winkel. Voor mij makkelijk; ik heb sinds ik hem ken geen miskopen meer gedaan.

Onlineshoppen

Onlineshoppen is dé uitkomst op het moment dat je weet wat je wilt. Toen Richard een aantal jaar geleden toerski’s wilde kopen in Nederland, bleek dat daar eigenlijk weinig keus was. Via internet was het aanbod echter veel groter en zo werden na een aantal weken de eerste ski’s besteld bij Sport Conrad in Duitsland. Binnen een paar dagen werden ze thuis afgeleverd; “de mooiste ski’s van de wereld”, volledig gemonteerd en ingesteld op zijn schoenmaat en gewicht. En niet onbelangrijk, met een korting van zo’n 40%.

Geen advies en service

Als je online gaat shoppen moet je natuurlijk wel goed weten wat je wilt, want je koopt natuurlijk zonder advies van een verkoper. Ook kan je niet zo makkelijk met je spullen terug als er iets mis is. Met kleding en schoenen blijft het toch lastig, aangezien je niet even snel kan passen. Uiteraard kan je het wel terugsturen, maar gezien de verzendkosten is je voordeel dan al snel verloren. Toch heb ik vorige week een gokje gewaagd met handschoenen. Fijne leren handschoenen met een korting van 50%. Aangezien ik toch ook nieuwe skistokken nodig had, de handschoenen ook maar meteen besteld, want 15 euro verzendkosten moet je toch betalen.

Net Sinterklaas

Vanochtend kwam de chauffeur van UPS mijn bestelling afleveren. Da’s toch altijd weer een leuk moment, net pakjesavond. De skistokken waren uiteraard prima, ik wist de juiste lengte dus dat kon niet missen. De handschoenen zijn mooi, maar misschien ietsje te groot... Maar ja, dat was de gok.

Online winkels:

Hierbij enkele adressen van een aantal onlinewinkels:

www.sport-conrad.de
www.blue-tomato.com
www.hot-zone.tv

Iemand nog meer goede tips?

Reactie(s)

door karolien op 12 februari

leuk deze site ga zo door bedanktdoor Sjaak op 12 november

Sport-Conrad rules!!!!Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen